AYDINPOST HABER SERVİSİ - ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atan Söke İşletme Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Arş. Gör. Serhan Gül’ün açığa alındığını, Eski Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu ve Fen Edebiyat Fakültesi’nde görevli Arş. Gör. Dr. Özgen Yalçın içinse idari işlem başlatıldığını açıklad.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atan akademisyenlere karşı özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışı sonrasında Türkiye'nin değişik illerinden suç duyurusu ve soruşturma haberleri gelmeye başlarken konuya ilişkin ADÜ Rektörlüğü’nün de harekete geçtiği öğrenildi. 

“GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILACAKLAR”
PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonları 'katliam' olarak nitelendiren ve teröre destek amaçlı yayınlanan bildiriye tepkiler yurt genelinde çığ gibi büyürken ADÜ Rektörü Cavit Bircan da soruşturma başlattıklarını kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Rektör Bircan, “Rektörlüğümüz bünyesindeki Söke İşletme Fakültesi’nde görevli Arş. Gör. Dr. Serhan Gül’ü derhal açığa alarak görevden uzaklaştırdık. ADÜ Tıp Fakültesi’nde görevli Eski Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu ise şu anda İzmir’de görevlendirmede bulunduğu için görevlendirmesinin iptalinden sonra gerekli işlemi başlatacağız. Fen Edebiyat Fakültesi’nde görevli olan ve şu an ABD’de bulunan Arş. Gör. Dr. Özgen Yalçın’ın ise bursunun kesilmesi sonrasında gereken işlemde bulunacağız. Boylu ile Yalçın’ı da işlemler sonrasında görevden uzaklaştıracağız” dedi.