Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan’ın “Evet” oyu kullanacağını sosyal medya üzerinden açıklamasından sonra CHP’yi eleştirerek ““Biz onların sevdiği rektörler gibi ikna odası açmıyoruz” demişti. Abdurrahman Öz, bireysel olarak her vatandaşın görüşünün açıklamasında kendi hakkı olduğunu ifade ederek “Bu manada rektör kendi görüşünü açıklayabilir bunda bir itirazımız yok. Ancak burada şöyle bir durum var.

Beni rahatsız eden biz AK Parti olarak henüz herhangi bir propaganda sürecine başlamamışken burada bir acelecilik gördüm. Daha parti bile resmi olarak başlamamışken bu yanlıştır” dedi.

Abdurrahman Öz, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan’nın “Evet” oyu kullanacağını açıklamasından sonra CHP’yi eleştirerek“ "Biz onların sevdiği akademisyenler veya rektörler gibi kimseyi ikna odasına almıyoruz” demesine değindi.

AK Partili Vekil “ Bugün gazetelerde okudum. Bircan ikna odalarından, ODTÜ Rektörünün CHP Bayrağı altında konuşma yapmasından örnek verdi. Biz camia olarak ikna odalarına da karşıydık, ODTÜ Rektörünün CHP Bayrağı altında konuşmasına da karşıydık. Biz bunu hep eleştirdik, kötü örnek olarak konuştuk. Bircan’ın bu savunması onların yaptığı bu davranışları dolaylı olarak meşrulaştırır. ”Evet” diyen bir kişinin gerekçesini böyle olaylara dayandırmaması gerekiyor. Mesela şunu diyebilirdi bence “Ben şahıs olarak çıktım “evet” dedim buna kim karışır” dese ben daha uygun bulurdum. Bu davranışı yaparken örnek göstermeye gerek yok" yorumunda bulundu.

Milletvekili Öz, “Bircan’ın yaptığı disiplin suçu mudur bunu bilmiyorum.Ama kişisel görüş açıklamasına kesinlikle itirazım yok. Sadece biz parti olarak dahi araziye çıkmamışken alelacele bunun yapılmış olması bana biraz garip geldi” diye konuştu.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA