Aydın’ın Çine İlçesi’ne bağlı Hallaçlar Mahallesi’nde yaşayan 79 yaşındaki Saliha Yavaş’ın ilerlemiş yaşına rağmen hayat tarzı görenleri şaşırtıyor. Zaman zaman uluslararası yollarda şoförlük yapan zaman zaman da memleketi Aydın’da sorvivor yarışmalarını aratmayan yaşam şekli ile herkesi kendine hayran bırakan Saliha Yavaş Nine çevresinde ‘süper nine’ olarak tanınıyor. Aydın'da elinde balyoz ile duvar yıkıp taş kıran yaşlı kadın '41 kere maşallah' dedirtti. 
Hayatının büyük bir bölümünü Almanya’da geçiren ve Almanya’dan emekli olan Saliha Yavaş, Türkiye’de emekliliğin yanlış algılandığını sağlıklı bir yaşam için sürekli çalışmak gerektiğini söyledi. Zaman zaman kendisine ait minibüsün direksiyonuna geçip Almanya’ya kadar direksiyon sallayan Saliha Yavaş, yılın büyük bir kısmını Türkiye’deki köy evinde çalışarak geçiriyor. Arazilerini kendisi ekip biçen, ineklerini kendisi sağan 79 yaşındaki Saliha yavaş zaman zaman da çapa yapıyor. Bezen de balyozu eline alıp taş kırıyor. İlerlemiş yaşına rağmen birçok gençten daha iyi çalışan Saliha Yavaş, yenileyeceği su havuzunu eline balyozu alıp kendisi kırdı. Bir çok kişinin yaşam tarzının yadırgadığını ancak bu şekilde çalışarak yaşamanın kendisini mutlu ettiğini belirten Saliha Yavaş, “Yan bahçedeki incir ağacı kökleri havuzun içine salınca harımdaki sebzeleri sulamak için kullandığım havuz su kaçırmaya başladı. Ben de elime balyozu alıp yavuzu yıkmaya başladım. Yıkım işini tamamlayınca, havuzu daha sağlam şekilde yeniden yapacağım. Birçok kişi dışarıya para vermemek için bu şekilde çalıştığımı düşünüp yaşam şeklimi eleştiriyor. Ancak ben bunu sadece para için değil aynı zamanda sağlığım için yapıyorum” dedi.
Köyde akranının yok denecek kadar azaldığını, tarım işleri yaparak zamanını geçirdiğini belirten Saliha Yavaş, “Çocukluğum köyde geçti. Almanya’ya gidinceye kadar sıradan bir yaşantım vardı. Kıyafetimi hiç değiştirmedim ama yaşam şeklimi değiştirdim. Almanya’ya işçi olarak gittiğimde orada kızların motosiklet bindiğini gördüm. ‘Ben niye yapmayayım’ deyip 1977 yılında ehliyet alıp şoförlük de yapmaya başladı. Yaklaşık 40 yıldır ayağımda şalvar, başımda yemeni ile hiç kimseye muhtaç olmadan hayatımı sürdürüyorum. Biliyorum ki çalışmasam hemen ihtiyarlayacağım. Genç kalmak isteyen herkesin çalışmasını tavsiye ediyorum” dedi.

20161014aw872934_05-001.jpg

20161014aw872934_05.jpg