Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Manisa Kadın Girişimciler Kurulu’nu ziyaret etti. Girişimci kadın sayısını artırmak ve ticari yollarını açabilmek için yapılan ziyaret de global girişimcilik haftasında yapılabilecek etkinlikler konuşuldu.
Ziyarette konuşan Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belgin İlker, “Ülkemizde her gün terör saldırıları yüzünden Şehit vermekteyiz. En son Hakkari’nin Çukurca ilçesinde verilen şehitlerimiz hepimizi yasa boğdu. Biz anneler olarak çocuklarımızın, vatani görevini yaparken can vermelerinden dolayı ciddi üzgünüz ve tepkiliyiz. Bu vesile ile başta anneler olmak üzere tüm şehit ailelerin ve ülkemizin başı sağ olsun” dedi.
Amaçlarının kadın girişimci sayısını artırmak olduğuna işaret eden İlker, “Bu gün Manisa ilimize yaptığımız ziyarette görüştüğümüz gibi, ülkedeki bir çok sorununa kadın elinin değebilmesi için üzerimize düşen görevlerin farkına varmamız ve bu görevlerini bize kimsenin vermeye çalışmadan üstlenmemiz gerektiği konusunda görüş birliğine varılmıştır. Katma değer yaratacak kadın sayısını artırarak, ekonomik özürlüklerini eline almış, hür iradelerini gerektiği her yerde kullanabilecek kadınlar yaratmak, bu kadınlara örnek olmak bizim asli görevimizdir. Aydın ve Manisa Kadın Girişimciler Kurulu olarak ülkemizin huzur, barış ve güven içinde yaşayabilmesi için tüm güçlerimizi seferber etme zamanı gelmiştir. Kadınların sadece aile yaşamları içinde sıkışmaması, dışarıdaki hayatların içinde yer alması önemli bir unsurdur. Bu nedenle de artık beraberlik zamanıdır. Güçlü bir sosyal yapı, güçlü ekonomi isteniliyorsa tek başına değil beraberce hareket edilmelidir” diye konuştu.
Manisa ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun ortak gerçekleştirilen toplantı sonrasında Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemen Karanfilci Sehrin hem tarihçesi hem de mimari yapıları hakkında Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine bilgiler vererek yapılan ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.