Edinilen bilgiye göre; fuhuş amaçlı insan ticareti suçu ile mücadele kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerinin ortaklaşa yapmış oldukları çalışmalar neticesinde Ukrayna uyruklu iki bayana zorla fuhuş yaptırıldığı tespit edildi.

Kuşadası ve Selçuk’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Kuşadası’nda İ.G (56), E.T (54), E.A. (49), S.A. (37), A.Ş (70), G.B. (36), U.B. (47), T.M. (47), A.K. (45) ve Selçuk’ta da H.G. (22) isimli toplam 10 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında Fuhuş Amaçlı İnsan Ticareti mağduru olan Ukrayna uyruklu İ.K. ve O.H. isimli bayanlar polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yakalanan şüpheliler, İnsan Ticareti Yapmak suçundan Kuşadası Adliyesine sevk edildi. Sorgulanan şüphelilerden U.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; İ.G., E.T., E.A., S.A., A.Ş., G.B., T.M., A.K. ve H.G. isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

kusadasinda-fuhus-cetesi-cokertildi-d3c.jpg