AYDINPOST HABER SERVİSİ- ABD-İsrail ikilisi, Filistin ve Kudüs’le ilgili Birleşmiş Milletlerin bugüne kadar almış olduğu bütün kararları çiğnemeye yeltendi diyen Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, “İsrail ile Filistin arasında uzun yıllardan bu yana sürdürülen barış görüşmelerini de dinamitleyen karar, uluslararası hukuk açısından yok hükmündedir. Irak’ta ve Suriye’de hızla kaybeden ABD-İsrail ikilisi, kendilerine yeni bir cephe açma derdindedir. Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin oluşturduğu blok, hem Irak’ın kuzeyinde hem de Suriye’de ipleri eline aldı, ABD ve İsrail denklemin dışına atıldı. Bölge ülkeleri sorunlarını artık ABD’nin emirleriyle değil, Astana ve Soçi gibi süreçlerle çözmektedir. ABD’nin Kudüs tertibi geri tepmiştir. Dünya, ABD yönetiminin haydutluğunu, hukuk tanımazlığını bir kez daha görmüştür” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: “ÇÖZÜM BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ”

Vatan Partisi İl Başkanı Emre Albayrak, İsrail’in hem askeri olarak hem de sivil kaçak yerleşimlerle işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’ten çekilmesi gerektiğini ve Doğu Kudüs merkezli Bağımsız bir Filistin Devleti’nin Birleşmiş Milletler üyesi olarak tanınması gerektiğini savundu. Kudüs, bütün Batı Asya halklarının kutsal kentidir diyen Albayrak, “ABD ve İsrail saldırganlığına teslim edilemez” açıklamasını yaptı.

VATAN PARTİSİ HEYETİ, FİLİSTİN DEVLETİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ SAYIN FAED MUSTAFA’YI ZİYARET ETTİ

Vatan Partisi Heyetinin Filistin Büyükelçiliği ziyareti hakkında “Vatan Partisi heyeti dün Filistin Devleti’nin Türkiye Büyükelçisi Sayın Faed Mustafa’yı ziyaret etmiştir. Kendisine bütün Türk Milletinin ve Partimizin Filistin devleti ve halkının yanında olduğunu belirttik. Sayın büyükelçi de Türkiye’nin desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirtmiştir. Vatan Partisi olarak başından bu yana emperyalizmin ve siyonizmin karşısında Filistin’in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin yanındayız. Bu vesileyle 1973 yılında Filistin’in bağımsızlık mücadelesi için gittikleri Lübnan’da İsrail gizli servisi MOSSAD tarafından şehit edilen 8 partili arkadaşımızı anıyoruz. Şehitlerimiz Bora Gözen, Cafer Topçu, Kerim Öztürk, Gürol İlban, Şükrü Öktü, Yücel Özbek, Ali Kiraz ve Ahmet Özdemir bugün Filistin’de “Enternasyonalizm ve Halkların Kardeşliği” mezarlığında yatmaktadır” ifadelerini kullandı.