Vali Al Aydın’da 294 özürlüye rehabilitasyon hizmeti, 7 bin 454 kişiye de bir asgari ücret tutarı olan evde bakım hizmeti verildiğini belirtti. 
Mesajına “Her geçen yıl artan bir umut ve heyecanla kutladığımız 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, bir yandan özürlülerin yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarırken öte yandan bu büyük toplumsal sorunun çözümü yolunda devlete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve tek tek tüm bireylere düşen görevleri de hatırlatmaktadır.” Diyerek başlayan Aydın Valisi Kerem Al, özürlü insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu söyledi. Vali Kerem Al, açıklamasında “İnsanların özürlü olmaları, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlü kardeşlerimizin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda özürlü vatandaşlarımıza acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin, toplumsal duyarlılığın ve anlayışın geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29’unu oluşturan yaklaşık 8,5 milyon özürlü vatandaşımızın hakları başta Anayasamız olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmıştır. 2005 yılında çıkartılan özürlüler yasası ile özürlülüğün önlenmesi sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım, ulaşılabilirlik, sosyal güvenliğe ilişkin sorunların çözümü ile özürlü bireylerin her bakımdan gelişmesi toplumsal hayata tam katılımlarının sağlanması ve bu hizmetlerin koordinasyonu için gerekli düzenlemelerin yapılması yasal çerçeve ile belirlenmiştir” dedi. 
“ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZA SUNULAN İMKANLAR SOSYAL DEVLETİN GEREĞİDİR”
Açıklamasında Aydın’daki özürlülere yönelik hizmet ve çalışmalardan da söz eden Vali Kerem Al, “Aydın ilimizde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün bünyesinde faaliyet gösteren Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde toplam 294 özürlü vatandaşımız barınmakta, bakım ve rehabilitasyon hizmeti almaktadır. Yine Aydın ili ve ilçelerinde ağır özürlü vatandaşımıza bir asgari ücret tutarı 7454 kişiye evde bakım ücreti bağlanmıştır. Özürlü vatandaşlarımıza sunulan bu hizmetler; sosyal devlet anlayışının, çağdaş bir toplum olmanın ve insanca yaşamanın bir gereğidir. Bu hizmetlerin devam ettirilmesi ve daha güzel hizmetlerin sunulması en büyük dileğimizdir” diyerek 3 Aralık Dünya Özürlüler gününü kutladı.