Aydınlılar artık hiçbir diş tedavisi için şehir dışına gitmek zorunda kalmıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin yetkin ve dinamik uzman kadrosu Aydın’dan dışarıya hasta yollamadığı gibi Ege Bölgesi’nden gelen hastaları kabul etmeye de başladı.

Aydın’da herhangi bir kamu kuruluşunda veya özel bir işletmede bulunmayan üç boyutlu görüntüleme imkanı sağlayan konik ışınlı bilgisayarlı tomografi cihazının çok yakın bir gelecekte kullanılmaya başlanacağı ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde hastaların diş ile ilgili tüm teşhis ve tedavi hizmetleri tek bir elden verilebilecek.

ADÜ Hastanesi’nin eski yerleşkesinde bulunan ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde sekiz anabilim dalında on yedi öğretim üyesi, bir uzman doktor, iki araştırma görevlisi ve on iki DUS öğrencisi ve dört diş hekimi ile son teknoloji ile donatılmış hastanesinde teşhisten tedaviye bütün alanlarda hizmet veriyor.

Türkiye genelinde, yeni kurulan fakülteler arasında oldukça önemli bir yere sahip olan fakültede, hastaların olası patolojilerinin tespiti ve araştırılması yapılıyor, ağız içerisindeki tüm sert ve yumuşak doku cerrahi işlemleri gerçekleştiriliyor. Fakültede hastalıklı diş etleri tedavi ediliyor, estetik dolgu maddeleri uygulamaları gerçekleştiriliyor. Kök kanal tedavisi uygulanan fakültede endodontik tedaviden ortodontik tedaviye kadar tüm teşhis ve tedavi yöntemleri kullanılıyor. Son teknolojiyle donatılan Diş Hekimliği Fakültesinde sterilizasyon ünitesi sayesinde, hastalara kullanılan poşetli aletlerin hangi gün hangi saatte hangi doktor tarafından açıldığı, hangi temizlik elemanının bu poşeti temizlediği bilgisi yine dijital olarak belirlenebiliyor.

AMELİYATHANELER ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAK
Fakülte binasının planlanan inşaat alanında genel anestezi altında ameliyat yapmaya olanak sağlayacak ameliyathaneler için ise geri sayım başladı. Ameliyathanelerde kooperasyon eksikliği veya şiddetli korku nedeniyle rutin klinik tedavileri uygulanamayan hastalarda ve mentalretarde hastalar genel anestezi altında tedavi edilme imkânı bulacak. İlerleyen dönemde, ameliyathanelerde ileri düzey makillofasial cerrahi girişimlerinin de yapılması planlanıyor.

FAKÜLTE 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ ALACAK
Diş hekimliği fakültelerinin ana görevleri arasında doktora ve uzmanlık öğrencilerinin yetiştirilmesi, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin sürdürülmesi, hastalara tedavi hizmetinin verilmesi ve lisans öğrencilerinin yetiştirilmesinin de yer aldığını söyleyen ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Törün Özer, bu yaklaşımla ADÜ Diş Hekimliği Fakültesinin 2014-2015 öğretim yılında öğrenci almayı planladığını kaydetti. Özer, fakültenin yakın gelecek planları arasında, fakülte bünyesinde gelişmiş bir araştırma laboratuvarının kurulması olduğunu da söyledi. Özer ayrıca akademik alanda araştırmalar yapmanın yanı sıra, bünyesinde bulunan öğretim üyelerinin belirli zaman aralıklarında serbest diş hekimlerine yönelik hazırlayacakları eğitim programları ile meslek eğitiminde sürekliliğin sağlanmasına önemli katkılarda bulunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!