AYDINPOST HABER SERVİSİ - TOBB’a bağlı bazı odalar davetiye almadıklarını iddia ederek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın’daki yeni krizin adı Aydın Ticaret Odası’nın yaptırdığı davetiyeler oldu.

TOBB tarafından Astim Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılan lisenin açılışı öncesi dağıtılan davetiyeler Aydın’daki odalar arasında krize neden oldu. İl ve ilçe odalarından, davetiyesinden açılışına kadar eleştiri alan lisenin henüz tamamlanmadan 1 Nisan 2018'deki AYTO seçimi öncesi açılmaya çalışılması tartışmaları daha da alevlendirdi.

Arazi Veren Astim OSB Ateş Püskürdü

TOBB’un girişimiyle yapımı başlanan lisenin yapıldığı araziden feragat ederek projeye katkı sunan Astim OSB Yönetimi, kendilerine davetiye dahi gelmediğini ve Aydın Ticaret Odası’nın projeyi tek başına yapmışcasına okulu reklam olarak kullandığını iddia etti.

Astim OSB Başkanı Gökhan Maraş: Boş Binanın Nesini Açacaksınız?

Geceye katılmayacağız çünkü bize davetiye gelmedi. Ancak diğer odalardaki arkadaşlardan duyduğum kadarıyla talihsiz bir davetiye olmuş. OSB olarak biz de o arsadan feragat ettik. TOOB’da bina yaptı. Ancak okulu açmak demek boş binayı açmak demek değildir. Yapılanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Okulun yolu yok, peyzajı tamamlanmamış, dış duvarları bile yok. Sırası bile olmayan okul açıyorlar. Bir rant mı var işin içinde, siyasi bir çıkar mı güdüyorlar, seçime mi denk getirmeye çalışıyorlar bilemiyorum. Yönetim için ve bizler için talihsiz bir olay. Şimdilik davete katılmayacağız çünkü henüz bir davet almadık.

Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası’ndan Ortak Deklarasyon

Aydın Sanayi Odası ve Aydın Ticaret Borsası konuya ilişkin ortak açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘’ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içinde, 23 dönümlük hazine arazisi ASTİM OSB Yönetiminin feragat etmesiyle meslek lisesi alanı olarak kabul edilmiş ve bu alanda 24 derslikli TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapımının önü açılmıştır.

Aydın’a kazandırılan TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yatırımını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aydın’daki 9 oda ve borsayı temsilen gerçekleştirmiştir. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu tüm söylemlerinde; TOBB tarafından gerçekleştirilen her konudaki çalışmaların merkezinde oda ve borsaların olduğunu belirtmektedir. Dolayısıyla, ilimize kazandırılan TOBB Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimizdeki tüm oda ve borsalarımızı ilgilendirmektedir.’’

 

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan: Davetiyeyi önemsemiyorum, biz ev sahibi sayılırız

Davetiyeyi çok önemsemiyorum. Rıfat Bey’in geliyor olması bile büyük birşey bence. Küçük şeylere takılmamak lazım. Okul bitmemiş mi bilmiyorum ama biter yani. Neticede yapıldı, önemli olanın bu olduğunu düşünüyorum. Rıfat Bey’in gelişi ve programı ile ilgili bilgim var. TOBB ile iletişim halindeyiz. Ev sahibi sayılırız, davetiye beklemiyoruz. Biz Kuşadası Ticaret Odası olarak zaten okula maddi bir katkıda bulunmadık. Aydın içi bir çekişme, bizi pek ilgilendirmez.

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan: Aydın, Efeler bizim bölgemiz değil, biz bize yapılan hizmetle ilgileniriz

Sonuçta TOBB’un yaptığı bir lise. Biz okul için bir katkı sunmadık en fazla aidat ödüyoruz. Açılış daveti geldi bir aksilik çıkmazsa katılmayı düşünüyoruz. Efeler’de yapılmış bir okul Nazilli’yi ilgilendirmez. Bize yapılmış bir hizmet yok.

İŞTE KRİZ ÇIKARTAN O DAVETİYE

aydin-ticaret-odasi-davetiye.jpeg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA