AYIDNPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu, AYTO Meclis üyeleri AYTO Yönetim Kurulu üyeleri ile gazeteciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız hesap verilebilir, şeffaf yönetim anlayış tarzını benimsediklerini belirterek, “ Bu anlayışı sergilemek için özen gösteriyoruz” dedi.

mustafa-ali-parmaksiz.20120718101051.jpgAYTO’nun son olarak Kahveci Bilal Ağa Konağı’nın AYGİAD üyelerinden satın alarak Aydın’a kazandırdığını hatırlatan Parmaksız, “Bu konak bize 250 bin TL’ye mal oldu. Konağın açılışını eylül ayında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak. Tanıtım Tırı’nın yapımında da önümüzde çok kısa bir süre kaldı. AYTO olarak Çıldır Havaalanı’nın faaliyete geçirilmesini de istiyoruz. Bu konudaki girişimlerimiz Aydın’daki diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte sürecek” dedi.

Parmaksız’ın ardından söz alan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, slayt gösterisi ile sunum yaptı. Sözlerinin başında AYTO’nun 250 ayrı meslek grubuna mensup 7 bin üyesi bulunduğuna dikkat çeken Dokuzlu, “Üyelerimiz bize bazen serzenişte bulunuyorlar. Üyelerimiz kendilerine hizmet edilmesini bekliyor. Ancak, her dönem farklı sektöre hizmet ediyoruz. Bu sektör bu dönem ihracatçı olur, daha sonra ise farklı sektörler olur. AYTO olarak üyelerimize hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“FUARLAR HEDEFİ BULMA VE VURMA ALANI”
6 aylık süreçte yurtiçi ve yurtdışında toplam 8 fuara katıldıklarını ifade eden Dokuzlu, “Bu fuarlarda Aydın’ın yerli ürünlerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Fuarlara, hedefi bulma ve hedefi vurma alanı olarak görüyoruz. Örnek olarak Yunanistan’ın Midilli Adası’nda yapılan fuara Aydın’dan iki firma ile katıldık. Krizde olan Yunanistan’a bu firmalarımız alternatif ürünler sattı. Kendileri için güzel bir ticaret alanı oldu” dedi.

“GÜMRÜK İŞLETMERLİ AŞ’NİN YÖNETİM KURULUNDA YER ALMAK ÖNEMLİ”
ismail-hakki-dokuzlu.jpgAYTO’nun üst kuruluşu olan TOBB’un iştiraklerinden olan Gümrük İşletmeleri A.Ş’de yönetim kurulu üyeliği yaptığını kaydeden Dokuzlu, “Gümrük A.Ş 137 odanın iştiraki ile kurulan bir şirket. 2010’un Türkiye’deki en büyük 97. 2011’in ise Türkiye’nin en büyük 105. şirketi. Bu şirketin TOBB’dan daha büyük bütçesi var. TOBB’un diğer şirketleri 11 üye ile yönetilirken, bu şirket daha hızlı hareket edebilme adına 5 üye ile yönetiliyor. Bu yüzden bu şirketin yönetim kurulunda yer almak önemli” ifadelerini kullandı.

Devletin Gümrük İşletmeleri A.Ş’den 2009’da aldığı verginin 90 milyon TL olduğunu ifade eden Dokuzlu, “Özelleştirmenin bu şirketle ne kadar iyi işlediğini görüyoruz. Şirketin çalışma sistemi de önemli. Örneğin, Suriye’ye açılan ve şirketin yönettiği Cilvegözü kapısı artık çok hızlı. Kapıyı kullanan şoförler, gurbetçiler, çalışanlar durumdan memnun. Özelleştirme, mantıklı kullanılırsa herkese büyük katkısı var” şeklinde konuştu.

“ÇILDIR’DA EN BÜYÜK PAY BORSA’NIN”
Çıldır Havaalanı konusunu gündemde tutmak için Aydın Ticaret Borsası ile birlikte hareket ettiklerini kaydeden Dokuzlu, “Borsamız Çıldır Havaalanı’nı en fazla gündemde tutmak isteyen kurum. Çıldır dosyasını Sayın Başbakanımız ile Güney Afrika gezisine katıldığımızda, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ile başbakanımıza teslim ettik. Çıldır Havaalanı konusunda en büyük pay Borsamızın. Çıldır yavaş ilerliyor gibi gözükse de, gündemde olan uçuş okulunun bu kış açılacağını düşünüyoruz”ifadelerini kullandı.

BİNA KONUSU
Geçen 6 aylık süreçte yapmak isteyipte yapamadıkları arasında AYTO’ya yeni bir bina kazandırma konusunun yer aldığını ifade eden Dokuzlu, sözlerine şöyle devam etti: “Daha modern bir bina bulup taşınmayı düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz binayı da komple kiraya verip, elde ettiğimiz geliri Öğrenci Okutma Vakfı’na bağışlayıp, Aydınlı öğrencilere karşılıksız burs vermek istiyoruz. Ancak henüz bu aşamaya gelemedik. Kendimize uygun bir yer bulamadık”

TANITIM TIRI İEF’TE OLACAK
AYTO’nun tanıtım tırı projesi kapsamında tırın yapımının devam ettiğini ve tıra ince ayrıntılar eklediklerini kaydeden Dokuzlu, “Artık tır işinde ustalaştık. Gezmediğimiz, incelemediğimiz örnek tır kalmadı. Tırımız ilk olarak 20 Ağustos’ta İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak” dedi.

İNCİRİN KİTABI ÇIKIYOR
AYTO Kültür Yayınları serisinde beşinci eser olan ‘Geçmişten Günümüze İncir’ isimli kitabı çıkaracaklarını ifade eden Dokuzlu, şöyle konuştu: “Bu kitaptan beş bin adet bastırıp üyelerimize dağıtacağız. Kitabın demosunu okudum. Roman tadında akıcı bir kitap oldu. Bu kitaba son derece önem veriyoruz”

DOKUZLU’NUN EN ÇOK GURUR DUYDUĞU AN
AYTO Yönetim Kurulu başkanlığı sürecinde başkan olmaktan en çok gurur duyduğu anın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Hollanda’ya gerçekleştirdikleri resmi ziyaret sırasında heyetlerini taşıyan uçağın Hollanda hava sınırlarına girdiğinde, jetlerle karşılanması olduğunu söyledi. Dokuzlu o anı şu sözlerle anlattı: “Hollanda hava sınırına girdiğimizde iki bir yanımızda iki bir yanımızda olamk üzere yanımızda dört uçak belirdi. Ben de cep telefonumla fotoğrafını çektim. Hatta heyette bulunan diğer illerin oda başkanları benden fotoğrafları istedi. Onlara da bluetooth ile fotoğraflattım. Bu anları hiçbir zaman unutmayacağım ve torunlarıma anlatacağım” 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png