AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Törene, Aydın Valisi Kerem Al, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yiğit, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, terminal ihalesini alan firma Doruk İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdürrahim Dokumacı, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

img_7247.jpgTemel atma töreninde ilk olarak konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yapılacak olan kompleks hakkında bilgi vererek, “Bizim için şoför esnafımızın hakları çok önemlidir. Bu hakların ailelerin ve çocuklarının geleceği, evlerine götürecekleri ekmeğin teminatı olduğunu biliyoruz. Şoför esnafımızın haklarını her zaman savunduk ve haklarını korumada yanlarında olduk ve olacağız. Şehir içi taşımacılığında en iyi şekilde hizmet vermeyen çalışan özel halk otobüslerimizin yeni tesislerimizde kaliteli ulaşım hizmeti vermeye devam edeceğinden hiçbir endişem bulunmamaktadır. Bu zamana kadar vermiş oldukları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.

ŞU ANDAKİ OTOGARIMIZ KENTİMİZE YAKIŞMAMAKTADIR

Hepimizin bildiği gibi şu andaki otogarımız Denizli-İzmir karayolunun üzerindedir. Üzülerek ifade ediyorum ki kentimize yakışmamaktadır. Aynı zamanda kent içi trafiğimizin yoğunluğunu arttırmakta ve hava kirliğine neden olmaktadır. İnşallah bu eziyet  1 Haziran 2013 tarihinde yeni terminal kompleksimizin açılması ile sona erecektir. Kentimizin ihtiyaç duyduğu bu modern tesisimizin Aydın’a kazandırılması için emek harcayan belediyemiz personeline, Fen İşleri Müdürlüğü’ne, yapıcı katkıları ile bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Aydın Şoförler Odası’na, şoför esnafımıza, sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Düşüncesinden uygulamasına emeği geçenlere Aydınlılar adına teşekkür ediyorum” derken, CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar ise, “Kadın olarak siyaset yapmak zor iş. Özlem Çerçioğlu 2002’den bu yana sergilediği siyasi performansı ile Aydın’ın vizyonuna çok önemli katkılarda bulunmuştur. Öncelikle 2 dönem yaptığı milletvekilliğinin ardından belediye başkanlığını alarak Aydın’ın bugünlerde konuşmakta olduğu büyükşehir havasına adımız daha büyükşehir olmadan sokmaya başlamıştır.Belediye hizmet binamız, balık halimiz, otogar kompleksimiz verilecek örneklerden bazılarıdır. Kendisi ile aynı partide görev yapmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

img_7291.jpgAydın Valisi Kerem Al ise, “Aydın’ımıza yakışacak terminal kompleksimizin temelini atacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünyadaki hızlı dönüşüm ve kalkınmaya cevap verebilecek bir takım düzenlemelerin ilimizde de olması kaçınılmazdır. Hem şehrimizin trafiğimizi rahatlatmak, hem de şehrin algısında, vizyonunda önemli katkı sunacak yeni terminal kompleksimiz şehrin ihtiyaçlarında öncelikler arasında görüldü. Hepinizin bildiği gibi terminaller bir yönü ile şehrin giriş kapıları, diğer yönü ile şehrin vitrinidir. Şehir imajının oluşumunda çok önemli yerleri vardır. Terminalin en kısa zamanda tamamlanarak keyifli yolculuklara, güzel kavuşmalara, özlemlerin giderilmesine, buruk vedalarda bile rahatlatıcı bir mekan olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tüm protokol temel atma işlemini başlatarak inşaatın startını verdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg
img_7219.jpg

img_7218.jpg

img_7297.jpg

img_7300.jpg

img_7313.jpg

img_7317.jpg