Adnan Menderes’in Aydın’a hediyesi konumunda olan ve kurulduğu dönem 654 kişiye iş ve aş kapısı olduğu gibi Aydın’ın en önemli markalarından biri olan Aydın Tekstil yarım asır yaşayamadı. 
Zamanında büyük ümitlerle fabrikaya hissedar olanların birçoğunun hayalleri suya düşerken, 19 Aralık günü Aydın Tekstil Fabrikası’nda yapılacak olağanüstü genel kurulla “Şirkete ait gayrimenkullerin 3. şahısların borçlarının teminatı olarak ipotek verilmesi için tasfiye kuruluna yetki verilmesi” hususu görüşülerek karara bağlanacak. 
Tasfiye Kurulu tarafından ‘Tasfiye Halinde Aydın Tekstil (İplik-Dokuma ve Konfeksiyon) İşletmeleri Anonim Şirketi Tasfiye Kurulundan” başlıklı ortaklara gönderilen davetiyede 19 Aralık günü olağanüstü genel kurul yapılacağı belirtildi. Yazıda “İş bu çağrı nama yazılı “Müessis” hisse senedi hissedarlarımıza statümüz ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince taahhütlü mektupla yapılmıştır. Hamiline yazılı hisse senedine sahip hissedarlarımızda toplantı gününden en az 7 gün evveline kadar sahibi bulundukları hisse senetlerini bir bankaya da tevdi ederek alacakları depo makbuzunu şirketimize müracaatla giriş kartı almaları gerekmektedir” denildi.