AYDINPOST ÖZEL-Aydın Belediye Meclisi'nin Aydın Tekstil alanına imara açma girişi Anıtlar Kurulu'na takıldı.
İlk defa Aydınpost'un gündeme taşıdığı ve büyük dikkat çektiği konuya Anıtlar Kurulu ilgi gösterdi ve Aydın Tekstil alanındaki yeşil örtünün yok olmasının önüne geçildi.
Belediyenin kültür ve yaşam alanı adını verdiği proje, dönüşüm projesi olarak da şekillendirilecekti.

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in meclis toplantısında tanıttığı proje, Aydın Tekstil arazisini imara açacağı gibi, 50 milyon dolara malolacağı belirtilen bir bina yapqımına da izin verecekti.

DESTEK İÇİN YEMEK VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ
Meclis üyelerinden projenin yapımı için destek arayışları için görüşmeler yapan Başkan Ortekin, o günlerde meclis üyelerine yönelik yemek verdiği de gündeme gelmişti.

İTİRAZ GECİKMEDİ
Aydın İl Koordinasyon Kurulu, Aydın Belediyesi'nde onaylanan ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'nün onayına sunulan Aydın Tekstil arazisinin batı kesiminin ticaret alanı olarak yoğun yapılaşmaya olanak sağlayan imar planı için itirazda bulunmuştu.
İKK Sekreteri Metin Albeyoğlu, konuyla ilgili olarak "Yapılaşmaya karşı değiliz ancak, yapılaşma yeşil alanlar yok edilerek yapılmamalı" yorumunda bulunmuştu.

KURUL KABUL ETMEDİ
Anıtlar Kurulu Bölge Müdürlüğü, Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun itirazını haklı bularak, Aydın Belediyesi'nin ticaret alanı düzenlemesini veto etti.