İkinci yarının başlamasına günler kala devre arasındaki çalışmaları ve takım hedeflerinin değerlendirmek amacıyla yönetim ve oyuncular Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda bir araya geldi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Efeler Belediyesi Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüp Başkanı Mehmet Güler, desteklerinden dolayı başta Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'a teşekkür ederek, takım antrenörü Erdinç Kılıç ve oyuncularına güveninin sonsuz olduğu ifade etti. 'Taraftar desteği çok önemli' İkinci yarı ve daha sonraki sezonlar için büyük hedeflerinin olduklarını vurgulayan Başkan Güler, özgüvenli bir kadroya sahip olduklarını dile getirdi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde sezonun ilk yarısını 7 galibiyet 4 mağlubiyetle 4. sırada tamamladıklarını ifade eden Efeler Belediyesi Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüp Başkanı Mehmet Güler, " İkinci yarı için hazırlıklarımız ciddi anlamda devam ediyor. Önümüzdeki hafta yine Efeler Belediyesi'nin katkılarıyla Kıbrıs Engelliler Sporu Federasyon Başkanlığı'nca düzenlenen hazırlık kampına katılarak ikinci yarıya daha güçlü girmek istiyoruz. Oradan döndüğümüzde 19 Şubat Pazar günü Mardin Kızıltepe takımı ile ikinci yarının ilk mücadelesini gerçekleştireceğiz. Taraftarlarımızın desteği bu anlamda bizim için çok önemli" diye konuştu. '1. Lig'e çıkacağız' Tekerlekli Basketbol'un dünya çapında çok ciddi bir ivme kazandığını dile getiren Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulüp Başkanı Mehmet Güler," Türkiye de bu alanda dünya sıralamasında ciddi anlamda yol kat etti.

Avrupa şampiyonalarında, Rio'da şampiyonluklar ve dereceler elde edildi. Buna dayanarak dünyada bu branşta bölgesel lig, 1. lig, 2. lig, süper lig anlamında en kaliteli lig Türkiye'dir. Hedefimiz 1. lig e çıkmak. Takımımızdaki oyuncuların da daha üst ligdeki takımlara yükselmesini sağlayarak hem kendine hem Aydın'a gurur yaşatmalarını istiyoruz. Destek konusunda Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle bir belediye başkanımız olduğu için çok gururluyum. Salon sporu yaptığımız için bir handikapımız var. Başkanımızın desteğiyle bunları atlatabiliyoruz. Başarılarla ona cevap vermeye gayret ediyoruz. Son olarak Aydın'da 2017 sonlarına doğru uluslararası bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz. 'Her insanın hikayesi olduğu gibi takımımızın da bir hikayesi var' Efeler Belediyesi Aydın Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Antrenörü Erdinç Kılıç, "Takımın bu noktalara nasıl zorluklar altında gelindiğinin da çok fazla önemli olduğunu düşünüyorum. 2002 yılında kurulan kulübün maalesef ki Mehmet Güler Başkanımız göreve gelene kadar dikili bir ağacı yok. Yetiştirdiği oyunculardan tutun, derece şampiyonluk alanlarında da başarı elde edilmemiş yani kulübe kimse destek vermemiş.

Başkanımızla birlikte aldığımız karar sonrası bu kulüp yetiştirici kulüp kendine olarak vizyon çizdi. Burada Aydın'ın dışından yüksek meblağlara sporcular getirmek yerine, kendi şehrimizin insanının kendine şans bularak daha üst seviyelere gitmesi hedeflendi. Dolayısıyla kendine güveni olan paralimpik kategorisindeki tüm Aydınlı kardeşlerimizi bekliyoruz. Ailelere de çocuklarına bu gibi imkanlardan korkmadan faydalanmalarını istiyoruz. Büyük başarılara imza atabilecek bu gençlerimizin hayallerine giden yolda onlara destek olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA