AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İzmir'in, tarımsal ürün ihracatında sadece Aydın'ın değil, tüm Ege Bölgesi'nin ihracatının çıkış noktası konumunda olduğuna dikkati çekerek, bu bakımdan İzmir'in ihracat rakamları ile Aydın'ın rakamlarını karşılaştırılmasının doğru sonuç vermeyebileceğini belirtti.
Erdem, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından 2011 yılında yapılan tarım ürünleri ihracatı rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'ın Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa ve Muğla'nın ardından dördüncü sırada kalmasını değerlendirdi.
Aydın'da tarımsal yatırımı ve tarıma yönelik gelişmeyi dikkate almadan kalkınmanın mümkün olmadığını belirten Erdem, tarım ve hayvancılığın Aydın'ın vazgeçilmezi olduğuna işaret etti.
Erdem, Aydın'ın tarım ve hayvancılık açısından Türkiye'nin en önemli ekonomik potansiyele sahip ili olduğunu ve öyle olmaya da devam edeceğini ifade ederek, ''En büyük hedefimiz, Aydın'da ihracata yönelik olarak ürünlerimizin geliştirilmesi ve özellikle tarımsal ihracatın artırılmasıdır. Aydın, tarımsal üretim ve ihracat boyutunda çok büyük bir potansiyel sahip'' dedi.
Bununla birlikte Aydın'ın tarımsal ihracatının, tüm Ege Bölgesi için ihraç ürünlerinin çıkış noktası konumundaki İzmir ile kıyaslanmasının yanlış olacağını da savunan Erdem, şunları kaydetti:
''İzmir, tarımsal ürün ihracatında sadece Aydın'ın değil, tüm Ege Bölgesi'nin ihracatının bir çıkış noktası. Bu bakımdan İzmir'in rakamları ile Aydın'ın rakamlarını karşılaştırdığınızda doğru sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. İzmir'in tarımsal potansiyelinin Aydın'dan 11 kat fazla olduğunu düşünebilir misiniz, hayır. Bu tamamen ihracat yapan şirketlerin merkezlerinin İzmir'de olması ile ilgili durum.'' (AA)