Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, düzenlediği basın toplantısı ile Odanın 1 yıllık icraatlarını ve Yönetim Kurulu’ olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Geçen 1 yılın çok çabuk ve yoğun geçtiğini belirten Atay, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek sağlık çalışanlarının her geçen gün yeni sorunlarla karşılaştığını ifade etti. Yaşanan sorunları dikkat çekmek amacıyla 19-20 Nisan günleri eylem yapacaklarını da kaydeden Atay, acil durumu olmayanların bu günlerde sağlık kuruluşlarına gitmemesini istedi. 
Geçen bir yıl içerisinde 53 ayrı konuda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapıp etkinlik düzenlediklerini kaydeden Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eralp Atay, geçen yıl 14 başlık altında yapacaklarını açıkladıkları işlerin 12’sini gerçekleştirdiklerini biri özel hekimlik, diğeri ise hekim yardım sandığı olmak üzere 2 başlığı yasal dayanağı olmadığı gerekçesi ile gerçekleştiremediklerini ifade etti. 
Aydın Tabip Odası başkanı Erlap Atay, açıklamasında “Sağlıkta Dönüşüm Programının etkileri hekimler, sağlık çalışanları ve halkımız açısından görülmeye başlandı. Sağlık alanındaki uygulamalar sistemi kaosa sürüklemektedir. Sağlıkta yaşanan olumsuzlukların sorumlusu gibi gösterilmek özveriyle çalışan bizleri son derece rahatsız etmektedir. Tam Gün gerçekten bizlerin mesaisini fazlasıyla aldı, almaya devam ediyor. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası bir başka sorun olarak duruyor. Aile Hekimliği ilimizde 13 Aralık’ta hayata geçti. Tüm gelişmeleri sizlerle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. Sağlık alanında şiddet artmaya başladı. Alo Şiddet Hattı kurduk. Tıp Fakültesi bizim için çok önemli bir kurum. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve asistanların sorunları artmaya başladı. Performans sistemi eğitimi de olumsuz etkileyecektir. Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) kurduk. Danışma Kurulu oluşturarak çalışmaları sürdürüyoruz.TTB Merkez Konseyi Başkanı Aydın’a gelerek, ziyaretlerde bulundu. Paneller- Eğitim Çalışmaları-Kurslar gerçekleştirdik. Tabip Odası hekim beklenti anketi yaptık. Nazilli Tıp Fakültesi raporunu kamuoyuyla paylaştık. Tek gelirimiz üye aidatları kimseye bağımlılığımız yok. Tüm kurullarımızla-komisyonlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.