Aydın Belediyesi ve özel bir firmanın işbirliği ile Fatih Mahallesi"nde faaliyete geçirilen Aydın Sosyete Pazarı"nın açılışı törenle yapıldı. Açılışa Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, firma yetkilileri ve davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi pazaryerinde kurulan sahnede yerlerini alan orkestra ekipleri, gerek açılışa gelen gerekse alışverişlerini yapan vatandaşlara uzun bir konser verdi. Açılış saatinin gelmesiyle birlikte Aydın Sosyete Pazarı"na gelen Başkan Çerçioğlu ve beraberindekiler pazardaki esnaf tezgahlarını dolaşarak, esnafa hayırlı işler diledi. Başkan Çerşioğlu ve beraberindekilerin yerlerini almasının ardından ünlü sanatçı Latif Doğan sahne aldı.

Alkışlar ve konfeti yağmuru adlında sahneye çıkan ünlü sanatçı Latif Doğan, konserine “Küstüm” isimli sevilen şarkısıyla başladı. Sevenlerinin yoğun ilgisi altında şarkılarını seslendiren Doğan, zaman zaman şarkılarını Aydınlılarla birlikte söyledi. Yaşanan yoğun kalabalık nedeniyle bazı vatandaşlar konseri, işyerlerinin çatısına çıkarak izlemek zorunda kaldı.

Konserin ilk bölümünün ardından Aydınlıları selamlayan Doğan, “Öncelikle sosyete pazarınız hayırlı ve uğurlu olsun. Allah hayırlı müşteriler versin, hayırlı kazançlar versin” diyerek, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu sahneye davet etti.

Sahnede ilk önce konseri için Doğan"a teşekkür eden Başkan Çerçioğlu da, “Aydınlı hanımlar, İzmir Bostanlı"da olan sosyete pazarına dolmuşlara binip veya dolmuş tutup, otobüslerle İzmir"e gidiyorlar. Benden; özellikle Aydın"da yaşayan hanımlarımız başta bayan muhtarımız olmak üzere Fatih Mahallesi"nde bulunan belediyeye ait güzel tesiste sosyete pazarı kurulmasını istediler. Bizde siz hanımlarımızı kırmadık, Aydın esnafımızla beraber bu sosyete pazarını bugün burada sizlerin hizmetine açıyoruz. Hepinize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu, ünlü sanatçı Latif Doğan"a çiçek verip teşekkür ederken; firma yetkilileri de katkılarından dolayı Başkan Çerçioğlu"na çiçek takdim etti.

Başkan Çerçioğlu"nun sahneden inmesinin ardından mikrofonu eline alan Doğan, “Konser parasını peşin aldım, o yüzden reklam arası vermeyeceğim” diye espri yaparak, konserinin ikinci bölümüne başladı. Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Doğan"a Aydınlı hayranları alkışlar ve tezahüratlarla eşlik etti. Konserinde sevilen parçalarına yer veren Doğan, Aydınlılara unutulmaz bir gün yaşattı.- iha