Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Sivil Savunma Kulübü önderliğinde Türk Kızılayı Aydın Şubesi işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi. Aydın Sosyal Bilimleri Lisesi öğretmenleri, 18 yaşını tamamlamış öğrenciler ve okul personelinin büyük ilgi gösterdiği kampanyaya yoğun bir katılım sağlandı.
Düzenlenen kapmanda bilgi veren Sivil Savunma Kulübü Rehber Öğretmeni N. Alparslan Günay, gelişmiş ülkelerde bir yılda toplam ülke nüfusunun yüzde 3-4 kadar bir kısmının kan bağışladığına işaret ederek, “Bu miktarda bağış gerçekleştiğinde bu ülkenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılanabiliyor ve hastaneye giden hasta veya yaralıların kan bulamama gibi bir derdi olmuyor. Ancak ülkemizde yıllık bağış oranı yüzde 1 civarında. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası öncesinde farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu kampanyanın tüm vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesini temenni ediyorum” dedi.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü A. Tansel Sarayköylüoğlu ise, “Kanın ne zaman kime lazım olacağı bilinmiyor. Her zaman bu ihtiyacın ortaya çıkacağı düşüncesiyle kan bağışında bulunmak gerekmektedir” diye konuştu.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nin kan bağışı kampanyasını geleneksel olarak gerçekleştirdiği belirten Sarayköylüoğlu; “Kan zorunlu bir ihtiyaçtır. Fakat bu ihtiyacı olağanüstü durumlarda hatırlıyoruz. Son olarak Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde yaralanan vatandaşlarımız için ortaya çıkan kan ihtiyacı halkımıza kan bağışına destek olmanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır” şeklinde konuştu.

20120223ay521476_01.jpg

20120223ay521476_02.jpg