Tarih Öğretmeni-Araştırmacı Yazar Menderes Akdağ"ın kaleme aldığı ve Aydın"da 1946-1950 yılları arasında yaşanan sosyal, siyasal ve ekonomik olayların ele alındığı “Türkiye"de Çok Partili Yaşama Geçiş Sürecinde İlin Sosyal ve Ekonomik Işığı Altında Aydın"da Siyaset” adlı kitabının tanıtımı yapıldı. Aymendo Tesisleri"nde gerçekleşen tanıtıma Aydın Valisi Mustafa Malay, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, 22. dönem Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Günver Güneş ile çok sayıda davetli katıldı.
Tanıtımda konuşan Yazar Menderes Akdağ, ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi"nde mastır yaparken böylesine bir çalışma yapmayı planladığını söyledi. Gerekli bilgi ve belgeye ulaşma konusunda ciddi güçlükler yaşadığını ifade eden Akdağ; Başbakanlık, TBMM, cumhuriyet, mahalli ve aile arşivlerini inceleme fırsatı bulduğuna işaret etti. 1946-50 yılları arasında yayınlanan tüm mahalli ve genel gazeteleri tek tek incelediğinin altını çizen Akdağ, “Karşılaştığım onca güçlüğe rağmen 4 yıl içersinde çalışmalarımı tamamlayarak, kitabımı laleme aldım. Bu kitapta çok parti döneme geçiş süresinde Demokrat Parti"nin kuruluşu ve Cumhuriyet Halk Partisi"nin bu oluşumlara verdiği tepkiler ile aynı dönemde Aydın"da yaşanan sosyal, siyasi ve ekonomik olaylar yer alıyor. Bu eserimin ortasında bana destek olan Sayın Recep Başkar ve Ahmet Rıza Acar"a teşekkür ediyorum” dedi.
Yer altı ve yer üstü kaynak zenginlikleriyle birlikte Aydın"ın ülkede siyasetin en iyi yapıldığı il olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, Türkiye siyasi yaşamında 1946 yılına kadar tek partinin olduğuna işaret etti. Çok partili döneme geçişte Aydınlı Adnan Menderes"in büyük payı olduğuna dikkat çeken Malay, “Aydınlılar da Adnan Menderes"ten çok etkilenmiş. Aydın ilini hepimiz tanıyoruz. Aydın"a gelenlerinde fikrini aldığımız zaman Aydın"ı çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Çünkü Allah Aydın"a her türlü güzel özelliği sahip. Siyaset de bunlardan birisi. Aydın siyasetin en iyi yapıldığı ve ülkeye önemli siyasetçileri kazandırmış bir il. Türkiye"de siyaseti dürüst, namuslu yapan kişiler çoğaldığı takdirde ülkemiz kalkınabilir. Bu bakımdan siyaseti iyi bilmek gerekir. Siyaseti de layıkıyla yapılmalı. Ben böyle bir çalışmayı Aydınlıların hizmetine sunan Menderes Akdağ"ı kutluyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Araştırmacı Yazar Menderes Akdağ, başta Vali Malay olmak üzere tüm katılımcılara birer tane kitabını imzalayarak hediye etti.