Dün Hakkari’den gelen üzücü şehit haberlerinin ardından Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Aydın’da da şehitler için çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Türkiye Kamu-Sen Aydın Temsilciliği ve Türk-İş Aydın Temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik çerçevesinde Sevgi yolunda toplanan sendikacılar dev Türk Bayrağı açıp teröre protesto ettiler. Şehitler için duaların okunmasının ardından grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Aydın Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, şehit acısını anlatmaya kelimelerin yetmediğini dile getirerek, çığ gibi olan öfkelerine rağmen, devletin bekası, milletin birliği için gözyaşlarını içlerine akıttıklarını söyledi. Dik durup, birlik ve beraberliği bozmayacaklarını dikkat çeken Devli, şehitlere seslenerek, “Ey şehitler Annelerinin koynundan, vatanın bağrına yol alan kutlu yolcular, apaçık diri olan ama bizim göremediğimiz cennetin çocukları; sakın endişelenmeyiniz. Biz Aydınlılar olarak; emanetiniz emanetimiz, anneleriniz bizim annelerimizdir. Gözünüz arkada kalmasın, ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun” dedi.
‘YÜZLERCE ÖĞRENCİ YÜRÜDÜ’
Sendikacıların programına katılan yüzlerce öğrenci tekbirler ve sloganlar eşliğinde Sevgi yolundan yürüyüşe gerçek Aydınlıları teröre lanet etmeye davet ettiler. Hükümet Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı boyunca yürüyüş yapan yüzlerce liseli öğrenci, ‘Aydın uyuma şehidine sahip çık, şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, Askere uzanan eller kırılsın’ şeklindeki sloganlar attılar. Öğrencilerin yürüyüşüne Aydınlılarda destek verirken, bir çok vatandaşın dolan gözleriyle öğrencilerin attıkları sloganlara eşlik etmeye çalıştığı gözlendi.
 
20111020ay476891_04.jpg