Her gün binlerce kamyon ve tırın şehir merkezinden geçmesi nedeniyle ciddi sıkıntının yaşandığı Aydın’da şehrin giriş ve çıkışlarında önlem alan polis ekipleri kamyonların şehre girmesine izin vermedi.
Sabah saatlerinden Muğla ve Denizli girişlerinde görev alan trafik polisleri kamyon ve tırları Çevre bulvarına zorunlu istikamet verdiler. Ancak Muğla yolunda ve ASTİM Kavşağı’nda levhaların ve orta refüjlerin yetersiz kaldığı bildirildi. Ard arda gelen kamyon ve tırlar kavşakta dönmeye çalışınca ASTİM’da zaman zaman trafik tıkandı. Yeşil ışık yanmasına rağmen kavşakta bekleyen kamyon ve tırlar yolu tamamen kapattığı için otomobillerin Aydın istikametine yola devam etmelerinde sıkıntı yaşandı.
Aydın şehir merkezine büyük araçların girişinin yasaklanması ve çevre bulvarını zorunlu olarak kullanmalarının sevindirici olduğunu belirten vatandaşlar bir an önce Çevre Yolu’nun yapılması ile bu sıkıntının tamamen çözüleceğini belirttiler.
Kendilerinin de şehir merkezine girmek istemediklerini ancak mevcut çevre yolunun kamyon ve tırlar için yetersiz olduğunu belirten kamyon ve tır sürücüleri, “Ana yoldaki levhalar yetersiz. Ayrıca Asitm Kavşağı’nda aynı anda iki kamyonun kavşaktan dönmesi zor oluyor. Yetkililerden kavşakların ve çevre bulvarındaki eksiklerin giderilmesini istiyoruz” diye konuştular.