Cenaze töreninde terör örgütü PKK'ya lanet yağarken, anne Gülsüm Özpınar'ın feryatları yürekleri dağladı. Oğlunun tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan acılı anne, askerlerle birlikte oğlunun cenazesini taşıdı.
Dün akşam Ağrı'nın Doğubeyazıt kırsalında arazi arama tarama çalışmaları sırasında PKK ile girilen sıcak temas sonucu şehit olan Serkan Özpınar gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit çavuşun cenaze namazına Vali Hüseyin Avni Coş, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Arif Çetin, Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, Germencik Kaymakamı Rasul Çelik, çevre ilçe belediye
başkanları, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, MHP İl Başkanı Hasan Muti, CHP İl Başkanı Tunç Aytur, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.
Dün akşam saatlerinde şehit düşen Serkan Özpınar, bugün öğle saatlerinde hava yoluyla İzmir'e getirildi. Buradan kara yoluyla memleketi Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Karaağaç köyüne getirilen şehidin naaşı binlerce vatandaş tarafından tekbirlerle karşılandı. Şehidin naaşının köy meydanına getirilmesiyle şehidin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.
Silah arkadaşları tarafından omuzlarda Karaağaç köy camiine taşınan şehit için ikindi namazını mütakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde yakınlarının yardımıyla cami avlusuna gelen acılı baba Mehmet ve anne Gülsüm Özpınar oğlunun naaşı musalla taşına konduğu sırada fenalaştı.

DÜN DÖNÜŞ İÇİN YOL PARASI GÖNDERMİŞTİ
Önceki ailesi ile telefonda görüşen Serkan Özpınar, ailesini çok özlediğini belirterek tezkeresine 2 hafta kaldığını ve dönüş için hesabına para yatırılmasını istemişti. Dün aynı zamanda ilçe pazarına giden baba Mehmet Özpınar, oğlunun dönüş bileti ve harçlık için para yatırmıştı. 15 gün sonra teskereye gelecek abisinden dönüşte 'gezmeye götürme' sözü alan 14 yaşındaki Serhan ise uzun süre abisinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra askerler tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı uzun süre
tekbir sesleri eşliğinde köy çıkışına kadar taşındı.
Her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışan Gülsüm Özpınar ise askerlerle birlikte oğlunun tabutunun altına girip top arabasına kadar Serkan'ın naaşını taşıdı. Anne Gülsüm Özpınar'ın, oğlu için dualar ederken, bir an olsun tabutu bırakmaması herkesi duygulandırdı.
Nişan hazırlığı yapan ve teskereyi alır almaz nişanlanacağı öğrenilen şehit komando çavuş Serkan Özpınar, köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi. iha