Proje kapsamında İspanya’dan gelen öğrencilerle Aydın’daki öğrenciler Aydın Huzurevi’nde yaşayan yaşlıları bölgedeki tarihi ve turistik yerleri gezdirdiler.
Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin, huzurevi sakinleri ile liseli gençleri bir araya getirerek yaşlıların hayata daha pozitif bakmalarına yardım etmeyi amaçlayan ‘We came to give a sweet serenity’ ‘Bir Tatlı Huzur Vermeye Geldik’ adlı Avrupa Birliği destekli Gençlik Girişimleri Projesi kapsamında hibe almaya hak kazandı. 3 ay sürecek proje kapsamında, proje’nin diğer ortağı; İspanya’nın Badajoz şehrinden gelen Asociacion de Jovenes Ajoval Derneği üyesi 5 genç ile okulun Tanıtım Grubu’nda yer alan öğrenciler huzurevi sakinlerini güzel günler yaşattılar.
Proje kapsamında İspanyol Gençlik Derneği ve kulüp üyesi gençler huzurevinden bir grup yaşlı ile, Efes, Şirince ve Kuşadası ve Milli Park gezisi düzenlediler. Öğrencilerin projesinden oldukça memnun kalan yaşlılar gençlere teşekkür ettiler.
Proje koordinatörü öğrencileri Onur Özkan ve Merve Coşkun kulüp olarak projeyle yola çıkarken belirledikleri hedef ve önceliklerin olduğunu ifade ederek yaşlıların gönlünü almanın ve onları mutlu etmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirttiler.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg