AYDINPOST HABER SERVİSİ- Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde parti grup toplantısında esnafa, vatandaşa, turizm sektörüne önemli destekleri içeren kararları açıkladı. Ayrıca Başbakan, “Bu sene tasarruf yapacağız. 2018 yılı tasarruf yılı. Tasarrufu önce biz kamudan başlayacağız. Yeni araç alımı yok. MTV’de yüzde 10’luk bir artış yaptık. Biraz fazlaydı. Vatandaşın ikazı Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı çerçevesinde normal bir seviyeye getirdik” şeklinde konuştu.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Binali Yıldırım’ın bütçe dengeleri bakımından Kurumlar vergisini 3 yıllığına 2018-2019-2020 için Yüzde 20’den 22’ye geçici olarak çıkarıldığını belirterek “Maalesef yük yine üreten kesime, sanayiciye yüklendi geçici olsa da. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu durumu milletçe, hep birlikte vereceğimiz dayanışma ile aşacağımıza inanıyoruz. Ancak, ülkemizde, yılmadan yatırım yapıp, istihdam sağlayıp, üretim ve ihracat yapan sanayi kuruluşlarının kurumlar vergisini artırmak ile; ülkemizi orta gelir tuzağından çıkaracak en önemli aktörlerden olan ülkemiz sanayisine yeni bir yük daha yüklenmiştir. Bazı sektörlerde yüzde 2-yüzde 5 aralığına düşen karlılık bu vergi oranları ile daha düşecektir. Sanayicimiz iç ve dış piyasada daha da güçsüzleşecektir. Ekonomik büyümede imalat sanayinin katkısı daha da düşecektir” dedi.

Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, Devletimizin sanayicilerin sesini duymasını istiyoruz diyerek “MTV’de olduğu gibi Kurumlar Vergisindeki bu artışı da geri almanız, biz sanayicilere büyük güç verecektir. İnanıyoruz ki kamu olarak ve toplum olarak seferberlik şeklinde her alanda yapılacak tasarruflar ile bu bütçe dengelerini rahatlıkla sağlayabiliriz. Bu konuda her kesim üstüne düşeni yapacaktır” diye konuştu.