Kısa süre önce kurulmasına rağmen Nisan ayında dernek üyesi 5 doktorun Somali’de sağlık taramasına katılacağı bildirildi.
Aydın Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu Başkanı Prof Dr. Mustafa Sarsılmaz, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Aydın Sağlık Derneği Başkanı Dr. Halil Yürekli, derneğin amaçları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bir avuç sağlık gönüllüsü olarak, kapitalist sistemin dayattığı ‘ben’ merkezli yaşam tarzından dolayı mağdur olan sessiz yığınların sorunlarına mütevazı bir katkıda bulunmak için ellerini taşın altına koymak için yola çıktıklarını dile getiren Yürekli amaçlarını başta insan sağlığı olmak üzere; çevre ve hayvan sağlığı ile de ilgili çalışmalar yapmak olarak açıkladı.
Amaçlarını hayata geçirmek için toplum sağlığı ile ilgili yurtiçi ve yurt dışında her türlü araştırma, inceleme ve sağlıkla ilgili konferans-sempozyum, panel gibi etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini dile getiren Halil Yürekli, “Amaçlarımız arasında; yardıma muhtaç öğrencilere yardım etmek, toplumda sağlık düzeyinin yükselmesi için yurt içinde ve yurt dışında sağlıkla ilgili her türlü faaliyette bulunmak, doğal afet, salgın hastalıklar gibi olağanüstü durumlarda hiçbir ayırım yapmaksızın yurtiçi ve yurt dışında gerekli çalışma, arama ve kurtarma timi kurmak gibi çeşitli faaliyetler bulunuyor” dedi.
Diğer yandan dernek başkanı Halil Yüreklü, ilk olarak üye oldukları Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyon çerçevesinde Nisan ayında dernek üyesi 5 doktorun Somali’de sağlık taraması gerçekleştireceğini açıkladı.
Tanıtım toplantısı, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Başkanı Prof Dr. Mustafa Sarsılmaz’ın konuşmalarının ardından gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.

20120210ay517283_02.jpg