Geleceğin teminatı olan çocukların günlük yaşamlarının büyük bir bölümünün eğitim kurumlarında geçmekte olduğuna işaret eden İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, “Okul emniyeti çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması bakımından önemli olduğundan okullarımızın yakın çevresinde ve güzergahlarında güvenlik önlemlerinin sistematik bir şekilde alınarak yaşama geçirilmesi büyük önem arz etmektedir. 2013-2014 eğitim öğretim dönemi başında çocuklarımız için güvenli eğitim ortamlarının oluşturulması ile okullarımızda meydana gelebilecek muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi adına İl Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Eğitim döneminin sonuna yaklaşıldığı şu günlerde bölgede havalarında ısınmasıyla rehavete düşen öğrencileri çevreden gelebilecek olumsuzluklara karşı koruyabilmek amacıyla okul önleri ve civarlarında alınan güvenlik tedbirleri gözden geçirilmek suretiyle artırılarak devam etmektedir” dedi.

OKULLAR VE ÇEVRESİNDE GENİŞ ÖNLEM ALINDI
2013-2014 eğitim öğretim döneminde eğitimin huzur ve güven içerisinde devamının sağlanması amacıyla bazı tedbirler alındığını kaydeden Taşdan, “İl genelinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde okullarımızda merkezde 67, ilçelerde 201 olmak üzere toplam 268 okulun giriş çıkış kontrolleri yaya personel ve motorize ekipler tarafından yapılmaktadır. Ayrıca her bir okul için ‘Rütbeli İrtibat Personel Görevlendirilmesi’ yapılmıştır. İl genelindeki umuma açık yerler, internet salonları, elektronik oyun salonları ile park ve bahçelere yönelik denetimler arttırılmış, denetlenen 245 iş yerinden mevzuata aykırı faaliyet gösteren 5 iş yeri hakkında idari işlem yapılmıştır. Okul güzergahlarında ve çevresinde genel asayiş, trafik önlemleri alınmış, il merkezinde öğrenci servis taşımacılığı yapan toplam 157 servis aracı değişik tarih ve zamanlarda bin 930 kez denetlenmiş, yapılan denetlemeler sonucunda 27 servis aracı hakkında işlem yapılmıştır” diye konuştu.

POLİS ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR
Çocukları okul çevresinden gelebilecek tehditlere karşı koruyabilmek, okulla alakası olmayan şahısların uzaklaştırılmaları ve öğrencileri rahatsız eden kişilerle ilgili işlem yapılabilmesi için il genelinde uygulanmak üzere 11 Eylül 2013 tarihinde Aydın Valiliği’nce “Eğitim Öğretim Kurumları çevresinde bulunan ve rahatsızlık veren satıcıların kişi ya da toplulukların men edilmesine ilişkin” karar alındığını anımsatan Taşdan, alınan karar doğrultusunda toplam 23 kişi hakkında “Kabahatler Kanunu”na göre idari işlem yapıldığını söyledi. Öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan projelerin sürdürüldüğünü kaydeden Taşdan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşitli tuzaklarla madde bağımlığı yapılmaya çalışılan çocuklarımıza teklif edilen her türlü Bağımlılık Yapıcı Maddelere ‘Hayır’ diyebilme farkındalığını geliştirmek için il genelinde lise düzeyindeki 31 okulda 4 bin 776 öğrenci, 103öğretmen ve 280 öğrenci velisi olmak üzere toplam 5 bin 159 kişiye seminer verilmiştir. İnternet kullanımı ile ilgili eğitici bilgiler Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tespit ettiği 14 lisede ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ adı altında bin 694 öğrenciye seminer verilmiştir”

ÖĞRENCİLERİN TRAFİK GÜVENLİĞİ SAĞLANDI
Öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Taşdan, sözlerini şöyle tamamladı: “Trafik güvenliği eğitiminin okul öncesinden başlayarak yaygınlaştırılması, geçiş kuralları ve emniyet kemeri kullanmanın önemi ile ilgili olarak 11 anaokulunda 630 öğrenci ve 45 öğretmen olmak üzere toplam 675 kişiye eğitim verilmiştir. Ayrıca; Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda 2013 -2014 yılı içerisinde öğrencilerin Trafik konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla 65 okulda 4 bin 770 öğrenci ve 156 öğretmen olmak üzere toplam 4 bin 926 kişiye bilgilendirme yapıldı. 2013-2014 eğitim öğretim dönemi sonuna kadar bu bilgilendirme seminerleri sürecektir. İl genelinde eğitim ve öğretim döneminin daha huzurlu ve güven içerisinde geçirilmesi için kurumlar arası işbirliğinin büyük önem arz ettiğinin bilinci ile alınan tedbirleri aynı hassasiyetle devam ettirileceğiz”

aydin-polisi-ogrencilere-kol-kanat-oluyor1.jpg