Açık oyla ve tek liste ile gidilen seçimde tüm üyeler Necip Saraç yönetiminin faaliyet raporunu da jet hızıyla kabul etti. Fethiye Çalış Plajı’ndaki Aymes Hotel’de yapılan genel kurulda divan başkanlığını Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı İzmir Bölge Birlik Başkanı Selahattin Hönemi yaparken yardımcılığını Recep Çınar, kâtip üyeliğini de Hüseyin Eken yaptı.

108 delegesi bulunan Aydın-Muğla İlleri Esnaf Ve Sanatkârla Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği’nin 43 kooperatifi bulunurken Türkiye genelinde 32 bölge içinde en başarılı bölge birliği olduğu da bildirildi. Faaliyet raporu, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Başoğlu tarafından okunurken 2012 yılı tahmini bütçesi 750 bin TL olarak belirlenip, kabul edildi. Denetleme kurulu raporunun da okunup oy birliği ile kabul edildiği Aydın-Muğla İlleri Esnaf Ve Sanatkârla Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği’nin 41’inci genel kurulunda seçimler jet hızıyla gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa yeniden Necip Saraç oy birliği ile seçilirken yönetim kuruluna Süleyman Can (Yatağan), Halit Şakar (Kuşadası), İsmail Başoğlu (Fethiye), Memduh Gölcük (Köşk), Hüsamettin Karaşahin (Ortaca), Refik Karataş (Söke), Sami Zincir ( Yerkesik), İlhan Karaman (Sultanhisar), Mehmet Şencan (Marmaris), Cavit Küçük (İncirliova) seçilirlerken bölge birliği denetim kuruluna Celal Özden (Çine), Üzeyir Gökmen ( Dalaman), Rıfat İnceöz (Germencik) ve merkez birliği temsilciliğine Necip Saraç, Süleyman Can, İsmail Başoğlu, Halit Şakar ve Yaşar yaman seçildiler. Yeniden birlik başkanlığına seçilen Necip Saraç üyelere gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür konuşması yaparken, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Başoğlu ise yaptığı konuşmada altı aylık verilen kredilerin Halk Bankası tarafından üç aylığa dönüştürüldüğünü, tekrar altı aylığa çıkarılması gerektiğini, ayrıca araç edindirme kredilerinin tekrar açılmasını ve 250 bin TL olarak verilmesinin sağlanmasını istedi.

HÖNEVİ, “BU SIKINTIDA ÖZVERİLİ DAVRANMANIZ LAZIM” DEDİ

Fethiye’de yapılan Aydın-Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Genel Kurulu’nda konuşan Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Bölge Birlik Başkanı Selahattin Hönevi, “Bu sıkıntıda hepimizin özverili davranması lazım. Ortaklara istediğini verirsek para kalmaz. 100 isteyene 50 vermeliyiz ki herkes yararlanabilsin. Bu sorgulamayı yaparsak bu limitler herkese yeter” dedi.

Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Bölge Birlik Başkanı Selahattin Hönevi kredi aldıkları banka için sistemde de bulunarak, “Biz bankaya hizmet ediyoruz. Banka bizi parasız memur olarak tutmuş. Bizi çalıştırıyor. Para vermiyor. Tam 62 yıldır parasını satıyoruz. Daha tek bir lira almadık. Sattığımız paranın yüzde yarımını alsak kendi reklamımızı yaparız” diyerek, “Devlet birleşin sıfır faizli kredi verelim diyor. Ancak kimse birleşmiyor ve bu haktan yararlanamıyor” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg