Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Rahmet, bereket ve feyizle dolu mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmış ve manevi duyguların yoğunlaştığı Kadir gecesine Cenabı Hakkın lütfuyle ulaşmış bulunuyoruz.
“Değerli, şerefli ve hikmetli işin ayrıldığı gece” anlamında bu geceye “Kadir gecesi” denmiştir.
“Bin aydan daha hayırlı olduğu” bildirilen Kadir gecesini yücelten en önemli sebep, Kur'an-ı Kerim' in bu geceden itibaren inmeye başlamış olmasındandır.
Cenabı Hak şöyle buyurmaktadır:
“Şüphesiz biz, Kur'an-ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilirmisin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail bu gecede Rablerinin izni ile her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadir Suresi)
Kur'an'ın nüzuluyle şereflenen bu geceyi Kur'an ahlakına yönelme, Kur'an öğrenme, onun ortaya koyduğu fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama, her türlü kötülüğü ve çirkinliği terk etme başlangıcı kabul edelim.
Dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılalım
Yetimlerin, kimsesizlerin, hakir ve muhtaçların bükük boyunlarını doğrultmaktır, kırık kalpleri onaralım, soluk ve muzdarip çehreleri güldürelim. Bunları yaptığımızda Kadir gecesinin feyzinden istifade etmiş oluruz. Peygamberimizin “Faziletine inanarak ve mükafatını Allah'tan umarak Kadir gecesini ihya eden kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” (Riy.Sal.H.No:1194) müjdesine nail olmuş oluruz.
Kur'an'a ne derece bağlı olup olmadığımızı düşünerek bu geceyi vesile bilip hayatımızı yeniden Kur'an'a ve Sünnete göre tanzim etmeliyiz. İslami ve insani görevlerimizi yerine getirmeye çalışmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın mübarek Kadir gecesini tebrik eder, İslam aleminin dirliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasına Cenabı Hakk'dan niyaz ederim.”