AYDINPOST HABER SERVİSİ- Genel Başkanlık seçimi için Kurultayın toplanma ihtimali beliren MHP’de, Aydın’da da kılıçlar çekilmiş durumda. İl Başkanı Cem Akbudak, bazı partililerin sosyal medyada Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye hakaret boyutuna varan bazı ithamlarda bulunmasını gerekçe göstererek bazı partilileri, eski il ve ilçe yöneticilerini kesin ihraç istemi ile İl Disiplin Kuruluna sevk etmişti.

MHP Aydın İl ve Efeler İlçe Teşkilatlarında gelecek hafta bir dizi toplantı yapılacağı ve Ömer Kukul, Havva Kukul, Mustafa Seven, Nevzat Yaşar ve Süleyman Topbaş’ın durumlarının gündemin öncelikli konusu olacağı öğrenildi.  

MHP Aydın İl Teşkilatının Genel Başkana bağlılık açıklaması yaptıktan sonra, 23 üst kurul delegesinden 18’inin partinin olağanüstü kurultayının kurulması için imza vermesi üzerine İl Başkanı Cem Akbudak’ın gözden düştüğü ve bazı isimlerin il başkanlığı için kulis faaliyetlerine başladığı öğrenildi. 

MHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için imza vermeyen isimler MHP İl başkanı Cem Akbudak, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömür Uzun,  MHP Efeler İlçe Başkanı Serdal Yurt, Kuşadası ve Didim Ülkü Ocakları’nın başkanlarının olduğu diğer üst kurul üyelerinin MHP’de olağanüstü kurultayın toplanması için imza verdiği iddialar arasında.