1956 yılında mezun olanların da 60. mezuniyet yılını kutladığı etkinlikte, sevinç ve hüzün aynı anda yaşandı. 
Aydın Lisesi'nin yetiştirdiği iş ve siyaset dünyasından birçok ismin katıldığı pilav gününde eski mezunlar birbirleriyle hasret giderdi. Aydın Lisesi Mezunları Derneği’nin geleneksel pilav gününe, eski bakanlardan Nahit Menteşe ve eşi, MHP eski Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, AGC Başkanı Semra Şener, Aydın Lisesi Müdürü Metin Tağa, Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Aydın Lisesi mezunları katıldı.
SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA
Aydın Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte Aydın Lisesi mezunları hep bir ağızdan İstiklal Marşı, Aydın Lisesi Marşı ve Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’nu söyledi. Eğitim gördükleri okul binasının önünde hatıra fotoğrafı çektiren mezunlar, kürsüye gelerek lise yıllarındaki anılarını etkinliğe katılanlarla paylaştı. Aydın Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi sunarak renk kattığı etkinlikte mezunlar keyifli dakikalar geçirdi. Ayrıca Aydın Lisesi mezunlarından olan Necdet Ersoy’un yazmış olduğu kitapları da etkinlikte dernek yararına satışa sunuldu.
“EKİP RUHUYLA ÇALIŞIYORUZ”
Her yıl düzenledikleri geleneksel pilav günüyle hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan ALMED Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar, “şehir dışından ve yurt dışından birçok mezunumuzu ve öğretmeninizi bu etkinlikle bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz ekip ruhuyla derneğimiz için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar her döneme her mezunumuza ulaşmaya çalışıyoruz. Üzerimizde çok emeği olan Nihal Arkayın hocamızı da rahmetle anıyoruz” dedi.
“AYDIN’I TÜRKİYE’YE TANITMIŞ MEZUNLARIMIZ VAR”
Aydın Lisesi sadece Aydın’a değil Türkiye’nin geleceğine yön vermiş ve bir okul olduğunu kaydeden Aydın Lisesi Okul Müdürü Metin Tağa ise, “Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olmuş, Aydın’ı Türkiye’ye tanıtmış mezunlarımız var. Bu Aydın Lisesi ve Aydınlılar adına mutluluk ve sevinç verici bir gelişmedir. Aydın Lisesi’nden mezun olan üyelerimizi sadece geleneksel pilav günlerinde değil her zaman Aydın Lisesi’ne bekliyor ve onları ağırlamaktan onur ve mutluluk duyacağız” diye konuştu.
“AYDIN LİSESİ ÇOK SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNE KURULDU”
Mezuniyetlerinin 60 yılını kutlayan 1956 mezunlarının temsilcisi olarak bir konuşma yapan eski milletvekillerinden Ertuğrul Kumcuoğlu da, “Cumhuriyetin temel felsefesinde en iyi öğretmenleri yetiştirip, politikacılarında bu en iyi öğretmenleri kendi memleketlerine gönderme gibi bir gelenek varmış. Biz 50’li yıllarda bunu Aydın Lisesi’nde gördük. Aydınımızın mümtaz evladı Adnan Menderes 1950 yılında başbakan olunca Aydın’a torpil geçti ve Aydın Lisesi’ne çok seçkin hocalar gönderdi. Aydın Lisesi çok sağlam temeller üzerine kuruldu ve yükselerek devam ediyor. Aydın Lisesi’nden mezun olan ve devlet kademesinin birçok önemli alanında görev yapalar oldu ve hepsini de minnetle anıyorum. Büyük kurtarıcı Atatürk’ün getirmiş olduğu temel çizgi üzerinde Aydın Lisesi Türk eğitimine önemli hizmetler vermiştir. Biz de burada 60. mezun yılımızı kutluyoruz. Ancak bu tür kutlamalar 25 ve 50. yıllarda yapılmalıdır. Bunu da bir gelenek haline getirsek çok güzel olur ve o zaman katılımların daha yüksek olacağını düşünüyorum. Bu pilav gününü başlatan, sürdüren ve gelenek hale dönüştüren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Aydın Lisesi’nin ilk mezunları olmaktan gurur duyduğunu ifade eden eski bakanlardan Nahit Menteşe, her Aydın Lisesi’ne geldiğinde duygu dolu anlar yaşadığını belirterek etkinliğin düzenlenmesinde emek ve destek verenlere teşekkür etti.

20160603aw766444_01.jpg20160603aw766444_05.jpg