AYDINPOST HABER SERVİSİ/YUNUS YAPUCU-Geceye AYTO Başkanı Hakan Üken, Halk Bankası Aydın Şube Müdürü Şerafettin Güleşgen, Yeniasır TV Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Aydın Lisesi Müdürü Ertuğrul Irmak ve ALMED yönetim kurulu ie üyeleri katıldı.
foto_galeri.gif
Yemekte açılış konuşması yapan ALMED Yönetim Kurulu Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar, ''Bugünün önemi her zamankinden farklı. Çünkü bu toplantımızın burslu çocuklar yararına olmasının yanında farklı bir önemi daha var. Derneğimize Fatma Nihal Arkay hocamız tarafından bir ev bağışlandı. Orası ‘Eğitim ve Kültür Merkezi’ olarak düzenlendi. Düzenlediğimiz bu yemeğe katılarak çocuklarımıza ve evimize katkıda bulunmuş oldunuz. Göreve başlamamızın ardından geçen bir yılda arkadaşlarımızla birlikte çok güzel yol kat ettiğimize inanıyorum. 5 Haziran’da Nihal hocamızın bağışladığı ‘Eğitim ve Kültür Merkezimizin açılışını yapacağız. Bu merkezin yapılmasında birçok kuruluşun desteği oldu. Bu projenin start almasında etkili olan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’e ve işadamı Abdurrahim Tikbaş’a çok teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz bugüne kadar yönetim kurulu olarak bir çok aktivitede bulunduk. Biz Yönetim Kurulu olarak ben demiyor, biz diyoruz. Hatta hep birlikte diyoruz. Tüm çalışmalarımızı Başkan Yardımcımız Atila Karpınar, Genel Sekreterimiz Umut Yenerköse, yöneticilerimiz Tansel Aksoy, Mustafa Yavaş, Zehra Dokuzlu ve Hürol Orhan’dan oluşan ekiple gerçekleştirdik. Şahsım adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Dündar'ın konuşmasının sonunda öğrencilere burs veren Çetin Dokuzlu ve Sevgi Ünal'a teşekkür plaketi verilirken, Dokuzlu burs verdiği öğrenci sayısını 2'den 4'e çıkartmak, Ünal ise de mezunların çocukları ile Aydın Lisesi'nde okuyan öğrencilerine günün belli saatlerinde ders vermek istiğini açıkladılar.

''Aydın Liseli Olmak üstünlük değil ayrıcalıktır''

Aydın Lisesi Müdürü Ertuğrul Irmak ise, "Türkiye de bir Mülkiyelilik var, bir ODTÜ'lük var, Aydın'da da Aydın Liseli olmak var.Her zaman söylerim aydın liseli olmak bir üstünlük değil bir ayrıcalıktır. Aydın lisesine gönül verenlere saygımız sonsuz. Fatma nihal arkay hanımefendi'nin Aydın lisesini sevenlere bağışladığı bu evi Aydın Lisesi'ne kazandıran mezunlar derneğimizin başkanına ve yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum'' dedi.

Gece TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aslı Solak'ın söylediği şarkılarla son buldu.