KOSGEB ülkemizde yeni girişimciler için bulunmaz bir nimettir. Genç girişimcilerin İnovatif fikirlerini hayata geçirmede önemli anantajlar sağlayan KOSGEB ülke genelinde çok sayıda yeni işletmenin kurulmasına ve yoğun rekabet ortamında ayakta kalmasına destek olmaktadır.

KOSGEB kendi işini kurmak isteyen girişimcilere öncelikle eğitim vererek onların bu süreçte tecrübe kazanmalarını ve bilgilerini genişletmelerini sağlıyor. Sonrasında adeta rehberlik yaparak girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerini sağlayarak iş hayatlarına başlamalarını sağlıyor.

Aydın İlimiz gibi sanayi ve bağlı sektörlerde istenilen seviyeye gelememiş illerde KOSGEB önemli işlere imza atıyor. Bizim Aydın ilinde KOSGEB ile tanışmamız Turgut Gözen döneminde oldu. O dönemde Aydın KOSGEB olanaklarının kısıtlı olmasına rağmen önemli işlere imza attı. Turgut Gözen Denizli iline atanınca yerine gelen kişi sayesinde neredeyse KOSGEB unutuldu. Yaklaşık iki buçuk yıl önce Aydın KOSGEB Müdürlüğü’ne atanan Sadullah Dülger'in gelmesiyle yeni bir döneme girilmiş oldu. Bu yeni dönemde adeta duran KOSGEB yeniden canlandırılıp aktif hale getirildi.

Aydın KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger ile yaptığımız görüşmede kurumu için şunları söyledi:

"Biz göreve geldiğimiz süre içerisinde öncelikle kurumumuzun zarar gören imajını düzeltmeye yönelik çalışmalara başladık. Neredeyse unutulan KOSGEB ile daha arasında yeniden bağ kurduk ve kurduğumuz bu bağı geliştirmek için yoğun çaba harcadık. Basında, sanayide ve tüm kurumlar nezdinde yeniden var olup tanınan bir kurum olduk. Şu an KOSGEB nedir, kurumu kim yönetir dediğinizde tüm odalar, borsalar, sanayiciler, ilgili bütün kurumlar tanıyor ve onlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Daha görünür olduk, herkes bizim faaliyetlerimizi tanıyor ve biliyor. Halkta bize karşı oluşmuş bununla negatif algıyı da pozitife çevirmeyi başardık. Biz artık girişimci odaklı çalışıyoruz ve onların gelmesini beklemeyip onlara biz gidiyoruz. Girişimcilere olan desteklerimizi en üst düzeye çıkardık, pandemiye rağmen sıfır olan arge proje sayımızı on yediye çıkardık. Bu Aydın KOSGEB tarihinde görülmemiş bir seviye demek. Özellikle kadın girişimci sayısında önemli bir artış yakaladık. İşlerliğine inandığımız çok farklı projeleri bile değerlendirmeye alıp uygulamaya soktuk. Desteklediğimiz girişimci sayısı geldiğimizde çok az iken şimdi yüzlü sayılarla ifade ediliyor. İş kolu olarak çeşitliliği de artırıp yeni gelişen sektörlerde de girişimcilere destek olmak istiyoruz. Hatta bu girişimciler arasında köprü vazifesi görerek herkesin bu çalışmalardan karlı çıkmasını sağlıyoruz. Ayrıca kurumsal imajımıza yönelik yenileme ve değişim çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. KOSGEB gibi bir kurumu dinamik bir yapıya kavuşturacağız. Böylelikle daha kurumsal bir yapıya kavuşup daha verimli olacağız."

Sonuç olarak KOSGEB girişimciler için bulunmaz bir nimet. Bu kurumun iyi işlere imza atması, aktif olarak çalışması ilimize katkı sağlayacaktır. Umarım bu aktif çalışma ortamı artarak devam eder ve herkes bundan fayda sağlar. Elbette yalnız KOSGEB değil, TKDK, Kalkınma Ajansı, GEKA gibi ilgili diğer kurumlarda bu çalışmalara destek verir.

"Eğer bir atınız ve bir arabanız varsa, üç şeye sahipsiniz; Bir at, bir araba ve bir at arabası." (Çin atasözü)