Bilindiği gibi; Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği, asayiş olaylarının azaltılması ve toplum bilincinin oluşması için hazırladığı “Kim O” projesinin ardından 2010 yılı Temmuz ayında yaz aylarında yerleşim yerlerinin boşalmasıyla birlikte artan asayiş olaylarının önlenmesi ve kentleşmeyle birlikte yok olmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi için “Komşu Kollama” projesini başlatmıştı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü ve vatandaş işbirliğiyle yürütülen Komşu Kollama Projesi’nin 2. etabında komşular ve siteler arasındaki dayanışma ve işbirliği geliştirilerek etkin bir güvenlik sisteminin oluşturulması hedefleniyor. Bireylerin etrafında olup biten olaylara kayıtsız kalmasını önlemeyi amaçlayan proje, apartman ve sitelerde daha güçlü bir komşuluk ilişkisi sağlanmasını ön görüyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, böylelikle tüm önlenebilir suçlara karşı toplumun bir araya gelip ortak hareket etmesini sağlayarak, huzurlu bir kent oluşturmayı amaç ediniyor.
Proje kapsamında Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, Mimar Sinan ve Girne Mahallelerinde 4 bin 500 daireye giderek, konuyla ilgili broşürleri dağıttı. Broşürlerde ''Siz komşunuzu kollayın ki komşunuz da sizi kollasın'', ''Komşunuz size uzaktaki akrabanızdan daha yakındır'' ve ''Şüphelendiğiniz şahısları 155 Polis İmdat Telefon hattına bildiriniz'' gibi ifadeler yer alıyor. Halkın yoğun olarak bulunduğu halk pazarı, çarşı ve alış veriş merkezlerinde de broşür ve el ilanı dağıtan polis ekipleri, birebir gerçekleşen görüşmelerde ise vatandaşlara projenin amaçları ve hedefleri hakkında bilgiler veriyor.
Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne başlatmış olduğu proje için teşekkür eden ve projeye destek vereceklerini açıklayan çarşı esnaflarından Mehmet Çolak, Aydın’ın sıcak bir il olması nedeniyle insanların büyük bir bölümünün yazlıklara gittiğine işaret etti. Kent merkezinde kalan komşu ve esnafların evlerinde olmayan kişilerin ev ve mallarının korunması konusunda gayret göstermesi gerektiğini savunan Çolak, “Birbirimize faydalı olabilecek şeyleri gerçekleştirdiğimiz sürece daha huzurlu oluruz. Hem Emniyet Müdürlüğümüz hem de bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışmalıyız. Polisimizle birlikte hareket etmekten ötürü bizlerde çok memnun oluyoruz. Böyle sıcak bir çalışma bizler içinde çok sevindirici. Tatile gittiğimiz zaman gözümüz arkada kalmayacak en azından” dedi.
2011 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan Komşu Kollama Projesi kapsamında, ekiplerin il merkezinde 24 bin broşür dağıtacağı öğrenilirken, çalışmaların yılsonunda sona ereceği bildirildi.

20120103ay502591_03.jpg