Türk Kızılayı Aydın şube binasında basın mensupları ile bir araya gelen, Aydın şube başkanı Mesut Mezkit Türk Kızılayı Aydın şubesine Kurban bağışı yapan tüm hayırseverleri teşekkür etti, Mezkit “ Türk Kızılayı bu Kurban bayramında 4 kıtada 51 ülkede Kurban kesimi gerçekleştirdi. Kesilen kurban sayısı 4 buçuk milyona ulaştı. Bunların 2 buçuk milyonu yurt dışında kesildi. 1buçuk milyon konserve et hazırlığı yapıldı. Bu hazırlanan konserveler afetzedelere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.” dedi. 

Aydın’da dağıtılan Kurban bağışları hakkında da bilgi veren Mezkit “Geçen yıl 140 adet kurban bağışı yapılmıştı, bu yıl  sadece  Efeler ilçemizde 156 adet Kurban bağışı aldık, Kuşadası’nda 106, Nazilli’de  68, Söke’de 7 adet Kurban bağışı aldık. Hedefimiz 400 adet Kurban bağısı almaktı, il genelinde 337 sayısına ulaştık bu tarihi bir rekordur.” ifadelerini kullandı.

Aydın valisi Yavuz Selim Köşger, Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş’ın da bulunduğu isimlerin Kurbanlarını Türk Kızılayı’na  bağışladığını  hatırlatan Mezkit toplum önderlerine teşekkür etti. Mezkit kendilerine ulaşan Kurban etlerine de Aydın’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

whatsapp-image-2019-08-20-at-14.12.30.jpegwhatsapp-image-2019-08-20-at-14.12.29.jpeg