AYDINPOST HABER/Erman Çetin-Aydın Kent Konseyi 6.ncı seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan olağan genel kurul sonucu Kent Konseyi Başkanı ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu güven tazeledi.
Aydın Kent Konseyi’nin 6.ncı Seçimli Olağan Genel Kurulu Aydın Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Genel Kurula AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, yaklaşık 85 kadar Aydın Kent Konseyi delegesi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun açılış konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kürsüye gelerek katılımcılara Aydın Belediyesi’nin Yeni Belediye Hizmet Binası, Yeni Terminal Kompleksi, Balık Çarşısı, Atatürk Kent Meydanı, Kapalı Otopark ve Çevre Bulvarı gibi yatırımları hakkında bilgiler verdi.
“SU FATURALARINDAKİ EK ÜCRET EN ÇOK KONUŞULAN KONU OLDU”
Kent konseyinin olağan genel kurulunda katılımcıların soruları da muhatapları tarafından cevaplandırıldı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ocak 2012 tarihinden itibaren su faturalarına getirilen 10 TL’lik ek katı atık ücreti ile ilgili yaptığı açıklamada, uygulamayı tamamen merkezi hükümetin isteği doğrultusunda yaptıklarını söyledi. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yönetmeliğini uyguladıklarını belirten Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, su faturalarına yansıtılan ek ücretten kendisinin de hoşnut olmadığını ima ederek “Yapılan tamamen merkezi hükümetin bizden isteğini uygulamaktan ibarettir. Belediyeler Birliği ile yaptığım görüşmeler sonucu konunun Başbakan’ın gündeminde olduğunu öğrendim. Dilerim ki, bu rakamlar aşağı çekilir bizde bunu vatandaşımıza yansıtırız. Zaten ekonomik sıkıntısı olan vatandaşımızdan daha fazla ücret talep etmeyi hiçbir belediye başkanı istemez” diye konuştu.
Daha sonra konuşan AK parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın kentinin daha güzel yarınlara kavuşması için, her kesimden insanların bir araya gelip istişarenin yapıldığı Kent Konseyi’ne önemsediklerini belirterek “Demokrasinin özünde istişare vardır. Aydınımızın daha güzel yarınlara ve daha planlı yatırımlara kavuşmasında Kent Konseyi de büyük rol üstlenecektir” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Aydın Belediye Başkanı ÖzlemÇerçioğlu’nun su faturalarına yansıtılan katı atık zammı uygulamasına ilişkin açıklamalarına da cevap veren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Her ne kadar Aydın Belediyemiz de merkezi hükümetin bir kararını uygulasa da bu zam, Denizli’de 4.2 TL, ilçemiz olan Nazilli’de bile 6.5 TL uygulanıyor. Aydın’daki 81 bin 500 abonemize 10 TL uygulanıyor. Maliyet hesabına göre zam uygulandığına göre, bu işi çözecek olan Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’dur. Maliyeti düşürürse vatandaşın faturasına yansıyan zam da düşecektir” diye konuştu. Oldukça seviyeli geçen genel kurul konumalarında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem birbirlerine çikolata hediye ettiler.
Genel kurul, faaliyet raporu ve bütçe üzerinde yapılan görüşmelerin ardından; Kent Konseyi Başkanlığına oy birliği ile Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu tekrar seçildi. Başkan seçiminin ardından genel kurulda Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Aydın Kent Konseyi yürütme kurulu oy birliği ile Veli Tiryaki, Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, Metin Albeyoğlu, Fevzi Köse, Altan Güney, Nuri Aktakka, Fettah Açan, Mustafa Aydın, Mustafa Yormaz, Rıdvan Naci Devli ve Suat Deniz’den oluştu.

 

TOPLANTIDAN NOTLAR...

  • Konsey faaliyetlerinden haberdar olamamak üyelerin eleştiri konusu oldu.
  • Yönetim listesinin seçimden iki gün önce hazırlandığı iddia edilerek, o zaman niye genel kurul yapılıyor, hemen seçim yapılmalı eleştirileri göze çarptı.
  • Kent Konseyinin faaliyetleri sadece yöresel yemeklerin tanıtılmasına yönelik faaliyetler olmaması, kültür ve turizm konularında konseyin çalışmalarda bulunmasına değinildi.
  • Divan başkanı Fettah Açan, gayet sakin ve disiplinli bir şekilde salonda gerginliğe yol açmayacak biçimde yönetim sergiledi.
  • Katılımcılara çikolata ve incir ikram edildi.

 

 

 

09.20120129093528.jpg

10.20120129093538.jpg

11.20120129093554.jpg