Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destek verdiği toplantıya, Kent Konseyi Başkan Vekili Veli Tiryaki, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Ayten Can Tunalı, Fevzi Köse, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, Kent Konseyi Kıdemli Hemşehriler Meclisi Başkanı Burhan Aydın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sibel Erbaş ve üyeler katıldı.
Açılış ve saygı duruşu ile başlayan genel kurulda Kent Konseyi Engelliler Meclisi Çalışma Yönergesi oluşturuldu. Sunumu gerçekleştiren Kent Konseyi Başkan Vekili Veli Tiryaki “Engellilerin hayata dair her alanda katılımlarını sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Onların desteklenmesi ve yönetime katılımlarının sağlanması önem arz etmektedir. Engelliler Meclisi 1. Genel Kurulunda ilk kez Başkan ve Yürütme Kurulu seçiyoruz. Katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Divan Başkanlığını Şuayip Yeğen’in yaptığı seçimli genel kurulda, Engelliler Meclisi’nin başkanı ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi. 40 üyesi bulunan Engelliler Meclisi’nde başkanlığa oy birliğiyle Bayram Özen seçildi.
Başkanlık seçiminin ardından yapılan açık oylama ile Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri belirlendi. Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Fatih Özbaş, Yücel Balkım, Nuri Karataş, Hüsnü Selçuk, Fatih Karagül asil üyeliğe seçilirken, Ercan Karasulu, Mehmet Gencer, Sevgi Dinçer, Cumhur Kılıç, Şahin Yahşi yedek üyeliğe seçildi.