Aydın’ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere çalışmalar yürüten İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Erol Ayyıldız başkanlığında toplandı.

Aydın Valiliği Toplantı Salonunda yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 3. Olağan Toplantısına Vali Erol Ayyıldız, ADÜ Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

“İŞSİZLİĞİN GİDERİLMESİ İÇİN AYDIN’IMIZIN İMKAN VE KABİLİYETLERİ VAR”
Açılış konuşmasını yapan Vali Erol Ayyıldız, işsizlik konusuna dikkat çekerek yaptığı konuşmada, “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kendinden beklenen çözümleri ortaya koyarak Aydın’ımızın faydalanmasına imkan sağlanmasını arzu ediyoruz. Bu anlamada en önemli unsurlardan bir tanesi işsizlik görünüyor. Bu işsizliğin giderilmesi noktasında Aydın’ımızın imkan ve kabiliyetleri var. Diğer illere ve dünyadaki diğer illere göre çok güzel, verimli ve bereketli bir şehir. Dolayısıyla bu ilde yaşayan insanların bu fırsatlardan ve imkanlardan ekonomik anlamda yararlanarak işgücü sahibi olmalarında bir aksaklık varsa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bu aksaklığı da ortadan kaldırarak vatandaşımızın faydalanmasını sağlamaktır” dedi.

“PROJESİNİ İŞKUR’A GETİREN ENGELLİLERE HİBE DESTEKLİ İŞ İMKANI VERİLECEK”
Aydın İŞKUR olarak hem aktif ve hem de pasif istihdam programları ile mücadele ettiklerini kaydeden Aydın İŞKUR Müdürü Rahmi Terzi, devam eden ve tamamlanan eğitim ve kurslarla ilgili olarak bilgiler verdi. Aydın’da istihdam çalışmalarının devam ettiğini belirten Terzi, “2014 Ocak-Haziran döneminde Aydın İŞKUR olarak il genelinde 526’sı engelli olmak üzere toplam 10 bin 780 açık iş almış bulunmaktayız. Bunların 5 bin 884 tanesi işe yerleşmiştir. Bilindiği üzere işsizlik hem dünyanın hem de ülkemizin önemli sorunlarından bir tanesidir. Ayrıca İŞKUR tüm engellilerin dertlerini çözecek bir proje başlattı. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımız 36 bin TL hibe desteği vermektedir. Bunun tek şartı en az yüzde 40 engellilik durumunun olması, bizim girişimcilik faaliyetlerimizden faydalanması ya da iş kuracağı alanla ilgili bir okulu bitirmiş olması gerekmektedir. Engelli kardeşlerimize ulaşarak projelerini değerlendireceğiz. İŞKUR engellilerin topluma, işe uyumunu ve etkin, güvenli çalışabilmesini tesis edebilecek projeleri bekliyor. Buradaki gaye engelli insanlarımızın bir meslek edinip işe başlaması içindir” diye konuştu.

Son olarak ortaya konulan gündem maddeleri uzun uzadıya görüşülerek yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Diğer kamu kurum ve kuruluşların teklif ve önerilerin ardından toplantı sona erdi. 

 
Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!
 facebook.png twitter.png