AYDINPOST HABER SERVİSİ - AYTO’nun Hesap Tetkik Komisyonunda Başkan Zafer Arabacı, Başkan Yardımcısı Soner Sarıgül ve Komisyon Sözcüsü Cihan Yurtdaş’ın attığı imzaların birbirinden farklı olması iş âleminin yeni tartışması konusu oldu.

Gündeme bomba gibi düşen Hesap Tetkik Komisyonundaki imzalar arasında özellikle Komisyon Başkanı Zafer Arabacı ve Komisyon Sözcüsü Cihan Yurtdaş’a ait imzalar diğer toplantılarda atılan imzalardan farklı olunca tartışmaları da beraberinde getirdi.

Hesap Tetkik Komisyonu’nun 2017 Şubat, 2017 Nisan, 2017 Mayıs, 2017 Haziran, 2017 Temmuz, 2017 Eylül, 2017 Ekim toplantılarında Başkan Zafer Arabacı ve Komisyon Sözcüsü Cihan Yurtdaş’a ait imzaların birbirinden farklı olduğu gözlendi.

İmza skandalı sonrasında, Aydın Ticaret Odası Hesap Tetkik neler oluyor tartışmaları alevlendi.

Komisyonun 2018 Şubat ayı toplantısında ise Başkan Zafer Arabacı’nın imzasının üzerinde de kırmızı kalemle de oynamaları yapıldığı ortaya çıktı.

Aydın Ticaret Odası Hesap Tetkik Komisyonundaki imzalarla ilgili olarak ortaya çıkan bu tablo sonrasında iş dünyası "Aydın Ticaret Odasında neler oluyor, Hesap Tetkik Komisyonu'nda atılan imzalar niçin farklı, Zafer Arabacı ile Cihan Yurtdaş’ın yerine imzaları başkaları mı attı?" sorusu gündeme geldi.

Öte yandan, Hesap Tetkik Komisyonu Başkanı Zafer Arabacı’nın 2017 Ağustos – Kasım - Aralık aylarında ise raporlara imza atmadığı da ortaya çıktı.

HESAP TETKİK KOMİSYONU NE İŞ YAPAR?

Oda Meclisine sunulan bütçe tasarısı, aylık muvazeneyi, kesin hesabı, bütçenin bir faslından diğer faslına aktarma tekliflerini tetkik etmek.

Kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifeleri ile hizmetler karşılığında alınacak ücret tarifelerini ve tadillerini incelemek.

Oda Meclis Başkanlığı tarafından havale edilen işleri tetkik etmek.

Komisyon, kendisine sunulan tasarı ve hesapları meclis başkanının belirleyeceği süre içinde inceleyerek görüşünü bir rapor halinde düzenleyerek meclise sunmak.

Yönetim Kurulu’nca hazırlanan ve Meclis tarafından incelenmek üzere gönderilen hazırlık bütçesini, Meclisin belirlediği süre içerisinde incelemek ve raporlamak.

Yönetim Kurulu’nca Meclise sunulan Oda kesin hesaplarını Meclis’in belirlediği süre zarfında incelemek ve Meclis’e rapor sunmak.

Tahsilat ve harcamayla alakalı muhasebe işlemlerini toplantı dönemlerinde kontrol ederek mevzuata aykırı bir tespit olması durumunda meclise rapor sunmak.

Gerekli gördüğünde, tahsilat ve harcamalar ile diğer muhasebe iş ve işlemlerini toplantı dönemlerinde kontrol etmek.

SORGULAMAYIN İMZALAYIN YETER İDDİASI

Hesaptaki komisyonundaki farklı imzalar skandalından yanı sıra Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in hesap tetkik komisyonundaki üyelere "Siz sorgulamayın, imzalayın yeter" şeklinde bir ifade kullandığı da öne sürülürken, Hesap Tetkik Komisyonu Başkanının katılmadı toplantılarda imza atmadı raporun mecliste gündeme getirilerek onaylandığı da kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

İŞTE AYTO HESAP TETKİK KOMİSYONUNDA KAFALARI O RAPORLAR

aydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu1.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu2.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu3.jpg

aydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu4.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu5.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu7.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu6.jpg

aydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu8.jpgaydin-ticaret-odasi-hesap-tetkik-komisyonu9.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA