AYDIN İLİNİN KURTULUŞU

Gökyüzünün altındaki cennet Aydın ilidir.

Aydın eski çağlardan beri tüm insanlığın ilgisini çekmiştir. İnsanlık tarihi burada yazılmıştır peki bunu nereden anlıyoruz?

Ben doğduğu şehirleri öven dostlarıma hep şunu sorarım sizin arkeolojik tarihinizi anlatan şehirlerinizin tarihi nedir derim.

Aydın ili özellikle LATMOS antik şehri ile Urfa GÖBEKLİTEPE harabeleri ile eş değerdir.

GÖBEKLİTEPE için milattan önce 20 bin yıl der arkeologlar aynı figürler Aydın LATMOS’ta vardır.

Aydın ili NEOLOTİK çağ dediğimiz zeytinyağı ile yemek pişirme Aydın’da TRALLES’te başlamıştır ki bu çağ milattan önce 5000 yıllarıdır. 180 kilometrelik Mendros vadisi medeniyetlerin beşiğidir.

PAMUKKALE antik şehri ile başlar sonra Hemen yanında AFRODİSAS, Ege denizi kıyısında EFES Antik şehri ile son bulur.

İşte bu vadi Cumhuriyet tarihinin başlangıç yeridir.

Benim Dedem EFE GURBETİN ALİ de Yunan mezalimine baş kaldırmış efelerden biridir. Aydın kent tarihinin unutulmazları arasındadır Aydınlı Efeler.

İşte bu hafta, Aydın’da Kurtuluş günümüzü kutluyoruz. Şehrimizin her tarafı bu afişlerle donatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na Aydınlı olarak teşekkür ediyoruz.

ÇOK MUTLUYUZ AYDINLI OLARAK.

ATATÜRK’ÜMÜZE EBEDİYETE İNTİKAL ETMİŞ EFELERİMİZE ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN.

AYDIN OPS ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ

Değerli okuyucularım Aydın ili kim ne derse desin şu an üniversite şehri olma yönünde ilerliyor. ADÜ’nün 60 bin öğrencisi var. Şaka değil.

Aydın Forum alışveriş merkezinin temelleri atılırken büyük kıyametler koparıldı. “Efendim Aydın ticaret hayatı bitiyor” denilmişti. İşte o zamanlar bu fikre şiddetle karşı çıkan yazılar yazmıştım.

Şimdiler de ise Aydın ilinde kapalı mekânı olan bir tek alışveriş ve yaşam merkezi yok. Pek çok büyük şehirde devasa alışveriş merkezleri var. İnsanlar bu devasa alışveriş merkezlerinde hem eğleniyor hem de alışverişlerini sürdürüyorlar.

Alışveriş merkezi yatırımcısı AYDIN KLAROS AVM YATIRIM AŞ yetkilisi ve sahibi Sayın Asım Sözer ile bir araya geldik kendisinden bu yatırımı anlatmasını rica ettim.

“Ahmet Ağabey;

Biz Kuşadası’nda alışveriş merkezi yaptık, yaz aylarında günde pandemi öncesi 50 bin şimdilerde 40 bin ziyaretçiye sahibiz. Bu alış veriş merkezimiz açık alan alışveriş merkezi olarak düzenledik.

2022 NİSAN AYINDA AÇILIYOR

Aydın’daki alışveriş merkezimiz toplam 82 bin metrekare net kapalı, kiralanabilir alan 42 bin metrekare. İnsan çekim alanı 750 bin kişi, kat sayısı 3+1, toplam mağaza sayısı 160. Restoran, cafe 20 adet, süpermarket 2 bin 400 metrekare. Elektronik market bin 200 metrekare. Büyük mağazalar 7 bin metrekare, çocuk eğlence alanı bin 250 metrekare, sinema ve çok amaçlı salonlarda 7 salon, kapalı otopark 550 araç, açık otopark bin 500 araçlık.

Aydın otogarı yanında 46 bin metrekare net mağaza alanı olmak üzere toplam 82 bin metrekare olarak kurulacak OPS mall alışveriş ve yaşam merkezinin inşaat alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Size birazda İnşaatımızla ilgili bilgi vermek istiyorum,

 

Zemin iyileştirme çalışmaları için 9 bin 600 ton çimento harcanmış ve 15 m boyunda ve 60 cm çapında 5430 adet beton kolon oluşturulmuştur.

Bugün itibariyle 1. etap betonarme inşaatı tamamlanmış, 2. etap betonarme inşaatı tamamlanmak üzere olup 3. etaba başlanmıştır.

20,5 metre boyunda kolonlar kullanılarak tek seferde 4’er kat olacak şekilde farklı bir sistem kullanıyoruz.

AVM’nin kiralanabilir alanının yaklaşık yüzde 70’i halihazırda Kuşadası AVM’de kiracımız olan markalar ve diğer ulusal yerel markalar ile yapılan görüşmeler neticesine kiralama için söz alınmıştır.

Avm yapmak kolay fakat en önemli noktası kiralama olduğu için önceliğimiz ilk proje aşamasından itibaren kiralama olmuştur.

Ulaşım son derece kolay. Aydın-Çine-Muğla yolu üzeri, Aydın otogar yanında yer almaktayız.

Yılın 12 ayı yoğun bir alışveriş yapma imkanına sahip olacak AVM bölgenin en büyük KAPALI alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyacak.

Alışveriş ve yaşam merkezimizin açılışını 2021 Eylül ayı olarak planlamıştık, fakat tüm dünyada ve ülkemizde görülen pandemi nedeniyle kiracılarımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda mağaza teslimlerimizi 2021 yılı sonunda yapıp, açılışımızı da 2022 Nisan’da yapmayı hedefliyoruz.

   

AVM’de gelir ortaklığı paylaşım sitemi olacak, her mağaza satın alan sahip olduğu mağaza alanı kadar, gelir elde edecek. Burada hisse paylaşması söz konusu değil doğrudan müstakil tapulu mağaza satışından söz ediyoruz. Isteyen kişi mağazasını açıldıktan sonra istediği kişiye satabilecek.

AVM işletmesi tamamen profesyonel bir ekip tarafından şeffaf bir şekilde yönetilecek.  Bir söz var, ‘neyi nasıl yaparım değil, neyi nasıl satarız’ düşünmek lazım, satamayacağımız bir ürünü yaptığınızda ortada kalırsınız.

Bizim sistemimizde, ‘neyi nasıl satarız değil, nasıl kiralarız’ var.

Biz önce kiralamayı sağladık, Aydın’da böyle bir AVM yapsak olur mu? İstiyor musunuz diye sorduk.

Bu cevabı aldıktan sonra projelendirdik ve yatırıma girdik ve bugün itibariyle bu projemizde 32 defa değişiklik yaptık.

Artık AVM’ler, bir yaşam merkezi oldu.

Buraya gelen vatandaşlarımızın ve işletmecilerimizin yaşam kalitelerini, alışveriş esnasında nasıl rahat bir ortam sunabiliriz diye kafa yorduk ve onun için bu değişiklikleri yaptık, bir iki daha küçük değişiklikler yapacağız.

Biz perakendecilerle beraber hareket etmek zorundayız. Bu arada Aydın yerel ürünleri için bir bölüm açacağız. Aydınlı yerel esnafımızı da bekliyoruz.

SAYIN MUSTAFA SAVAŞ, SN. ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Değerli okuyucularım AK Parti kongrelerini izliyorum.

Aydın Efeler ilçesi kongresinde Aydın AK Parti ilçe kongresinde AK Parti Milletvekili Sayın Mustafa Savaş, tüm çalı kakıcılarının oyunlarını bozdu ve dedi ki;

Aydın ilini daha ileriye taşımamız gerekir ve Sayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan randevu alıp kendisine gideceğim. Aydın için ne yapılması gerekiyor ise elimden geleni yapacağım.”

GERİLİM POLİTİKASI İLE BESLENEN POLİTİKACILARIN VE ÇALI KAKICILARIN ELİNDEN BU OYUNCAĞI ALDI

Tabii bu noktada Sayın Mustafa Savaş’a bazı kişiler elli şey söyleyecektir. Ama politikada DÜN DÜNDE KALMIŞTIR.

Burada mevzubahis olan AYDIN İLİNİN GELİŞMESİDİR.

Sayın Tayyip Erdoğan, Aydın Stadyumunda dakikalarca Sayın Özlem Çerçioğlu ile görüşüyor ise niye AK PARTİ milletvekilleri görüşmüyor diyerek aylardır eleştiri yapıyorduk.

MEVZUBAHİS OLAN AYDIN İLİDİR, GERİSİ TEFERRUATTIR.

Bundan sonra, Sayın Mustafa Savaş ve Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Aydın ili için nasıl çalışacaklar göreceğiz.

Ben Sayın Mustafa Savaş’ın bu zorlu ve onurlu kararı vermesinden ötürü kendisini kutluyorum.

Takip ettiğim AK PARTİ Didim, Germencik, Efeler ilçe kongrelerinde AK Parti’de vizyon değişikliği ve kalite gördüm. Özellikle CHP’den dışlandığını gören KÜRT SEÇMEN AK PARTİ KONGRELERİNDE boy gösterdiğini tespit ettim.

Önümüzdeki haftalarda Derinlemesine AK PARTİ’DEKİ gelişmeleri yazacağım.

Daha düne kadar Sayın Özlem Çerçioğlu’nu FETÖ’nün kasası diye eleştirenlerin bugün AK Parti’yi yerden yere vurduğunu görüyorum. Şimdi ise Sayın Özlem Çerçioğlu’na, METHİYE DÜZDÜKLERİNİ İBRETLE SEYREDİYOR Aydın halkı.

İktidar milletvekillerini, Özlem Hanıma karşı olmadık ispiyonları yapanlar geçmiş olsun. Oyuncağınız elinizden alındı. Bundan sonra Sayın Mustafa Savaş’ı yalan yanlış beyanlarınızla kullanamayacaksınız.

Sayın Özlem Çerçioğlu’na ziyarette, Sayın Kuvvet Erim, Sayın Metin Yavuz ve Sayın Rıza Posacı da bulunurlarsa harika olur.