PERDE 1

AYDIN İLİNDE YENİ JEOTERMALLER

 

Değerli Okuyucularım AYDIN’dayım. İncirler birer ikişer olmaya başladı. Ben de dün incir bahçelerine koştum gittim. Dalından SARILOP incir yedim sizlerin de mutlaka CENNET meyvesi olan inciri yemenizi isterim daha doğrusu büyük besin kaynağı olan incirden bolca yiyin.

jeotermal-002.jpg

 

Ancak jeotermalden midir nedendir bilinmez İNCİR AĞAÇLARI özellikle JEOTERMALİN üretim tesislerinin bulunduğu yerlerde yarısı olgunlaşmadan döküldüğünü gözlerimden gördüm.

KÖYLÜLER BUNUN JEOTERMALLERİN YARATIĞI hava kirliliğinden diyorlar.

 

Daha hala Ak Parti Milletvekilleri ve Aydın Valimiz SUYA YAZI YAZIYOR. Jeotermallerin incire ve Aydın halkına zararları belli değildir diyorlar. Peki, beyler elinizi kolunuzu tutan mı var, 10 yıldır zararlarını niye tespit etmiyorsunuz?

 

NAZİLLİ BELEDİYE BAŞKANI KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN

Nazilli Belediye Başkanı, benim elimde Bilirkişi raporu var JEOTERMALLER sadece incire değil AYDIN İLİNİN HERŞEYİNE ZARAR VERİYOR DİYOR.

kursat-engin-ozcan.jpg

 

Aydın Valiliği tarafından önümüzdeki günlerde 64 adet jeotermal kuyusunun ihaleye çıkacağını, bunlardan 11 tanesinin Nazilli sınırları içerisinde olacağını bu jeotermal kuyularının ihalesinin derhal iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Aydın mahkemelerince verilen kararlar ve bilirkişi raporları jeotermal santrallerinin zararlı olduğunun belgeleri var.

 

Jeotermal santrallerinin kontrolsüz olarak doğaya saldığı buhar ve su nedeni ile incir ve zeytin ağaçlarının rekoltesinin düştüğü sülfürik asit miktarının yüksek olması nedeni ile doğaya zarar vermektedir.

 

YETMEZMİŞ GİBİ,

35 Kuyu ile Aydın ili yok olurken Aydın Valiliği 64 kuyu daha açılması hususunda Aydın Valiliği ihaleye çıkıyor çok yazık.

 

PERDE2;

AKP MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ, AYDIN HALKININ AKLIYLA ALAY EDİYOR

Aydın Gazeteciler Cemiyeti törenine AK PARTİ Milletvekili Sayın Metin Yavuz ve Sayın Rıza Posacı geldiler. Tabi mutlu olduk. Ancak CHP ve İyi Partili vekiller yoktu. Toplantıya katılan Sayın AK Parti milletvekillerine teşekkür ederiz.

metin-yavuz1.jpg

Toplantıda sahneye çıkan AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Sn. Metin Yavuz, adeta Aydın halkının aklıyla alay eder gibi ne dedi biliyor musunuz?

Sayın AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, JEOTERMALLER EGER ZARARLI İSE çıksın bununla ilgili laboratuvar kursun.

Bu görev Aydın Büyükşehir’in mi yoksa Aydın Çevre Bakanlığına bağlı Aydın İl Çevre Müdürlüğünün mü?

İncir bahçelerinin arasından geçen JEOTERMAL boruları ovayı bölük pörçük ediyor bunu görmüyor musunuz Sayın Vekil?

Ayrıca kanunen görevi olmayan bir konuda Sayın Özlem Çerçioğlu para harcarsa siz mi onu kurtaracaksınız?

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ’U anlamak mümkün değil.

Aydında 35 Jeotermal kuyusu ile ortada bu kadar sıkıntı YARATIRKEN siz Genel İdare kurulun çok önemli millet vekil olmanıza rağmen SİZİN İŞİNİZ SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE uğraşmak mı? Tamam, uğraşın ama birazda aydın ili için bir şeyler yapın.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM,

Beyler sizin işiniz SAYIN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE UĞRAŞMAK değil, sizin işiniz fakir fukara garip gurabaya ve onların çocuklarına iş, aş sağlamaktır.

 

Geçen gün AYBA ve AYBEL’i ziyaret ettim.

Buradaki Üst Yöneticileri yürekten kutluyorum.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi, garip guraba fakir fukara için aylık sefertasında 180 km.lik Aydın ilinde ihtiyaç sahiplerine binlerce yemek dağıtıyor, onların tedavileri ile uğraşıyor.

 

Ekmek Fabrikasında ürettiği binlerce ekmekleri seyyar arabalar ile üç on paraya satıyor.

AYBEL ile kurduğu kafeterya tesislerinde binlerce kişiyi ağırlıyor hem de çok cüzi rakamlar emekli fakir fukara bütçesine uygun buralarda yiyip içip vakit geçiriyorlar.

 

PERDE 3

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL

  Efe dedem GURBETİN ALİ hep şunu söylerdi “ADAM DEDİĞİN TEVAZZU SAHİBİ ÇALIŞKAN OLMALI”. Dün Kuşadası’nı dolaştım Değerli Kardeşim Ömer Günel buraya imzasını atmış.

 

Ömer Günel kardeşimizin şu anda tek derdi Kuşadası’na CURİZ gemilerini nasıl getiririm, yaz mevsiminde Kuşadası’na gelenleri nasıl rahat ettiririm.

 

Ayrıca Sayın Özlem Çerçioğlu’nun tam desteği ile inanılmaz çalışma yapıyorlar.

Geçenlerde Ömer Günel ile konuştum söylediği cümle “Sayın Özlem Çerçioğlu’nun tecrübelerinde faydalanarak Kuşadası’nı belli yerlere getirmek istiyorum. Özlem hanımın tecrübesi bana rehber oluyor” oldu.

 

Yolun açık olsun Ömer Kardeşim.

Kuşadası senden çok şey bekliyor.

Kuşadası’nda rant çok büyük aman bu rantçıların kurbanı olma.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!