Din görevlilerinden oluşan 2'şer kişilik 4 ekip, Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma hastanesi ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret etmeye başladı. Hastaneleri haftada 2 gün ziyaret edecek olan ekiplerinin 6 ay görev yapıp 6 ay sonra yenileneceği kaydedildi. 
     Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, din görevlilerinin sadece cami içinde değil, cami dışında da, özellikle sosyal konularda halka yardımcı olduğunu söyledi. 
     Kocaoğul, din görevlileri ile yaptıkları bir toplantıda hastanelerde hasta yatan ve acılar içinde kıvranan insanlara manevi yönden yardımcı olabilmek düşüncesiyle, Aydın'daki hastaları salı ve perşembe günleri ziyaret eden ekipler oluşturduklarını belirtti. 
     Ekiplerin hastalara moral verdiklerini dile getiren Kocaoğul, ''Ekiplerimiz hastaların durumunu öğreniyorlar. Onlara acil şifalar diliyorlar. Onlara dua ediyorlar ve onların dualarını alıyorlar'' dedi. 
     Bu düzenli ziyaretlerle ilgili çok olumlu güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Kocaoğul, ''Ekiplerimizin ziyaretlerinin Aydın'da başlamış olması bize mutluluk veriyor'' diye konuştu.
     
     -Hatırlanmak mutlu ediyor- 
     
     Hastane ziyaret ekibinde bulunan Mustafa Çat, bir aydır hasta ziyaretlerinde bulunduklarını, hastalara manevi rahatlık vermek, gönül almak açısından içinde bulundukları görevden mutluluk duyduklarını anlattı. 
     Hastaların bu düzenli ziyaretleri geç kalınmış bir uygulama olarak gördüklerini belirten Çat, '' Ferahlamak açısından hastalar bizden dini bilgi istiyorlar. Bu uygulamadan memnun olduklarını dile getiriyorlar ve hatırlanmış olmaktan dolayı mutlu oluyorlar'' dedi 
     Din adamı olarak kamu görevi de yaptıklarını dile getiren Çat, en önemlisi de insanlık görevini yaptıklarını ve şifa dilemenin güzel bir olgu olduğunu kaydetti.