Aydın İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantılarında İl Genel Meclisi Akan Evren’in köy yollarında trafik önlemleri alınması ile İl Genel Meclisi üyeleri Halil Akyol, Mutlu Öztürk ve Ümit Özdemir’in Koçarlı ilçesine bağlı Çulhalar Köyü Sağlıkevi’nin tadilatı ile ilgili olarak verdikleri yazılı önergeler görüşüldü.
Çulhalar Köyü Sağlıkevi ile ilgili olarak Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okuyan Komisyon Başkanı Necmettin Ünüvar, “Çulhalar Köyü Sağlıkevi’nin 2012 yatırım programına alınması doğrultusunda Komisyon olarak köyde incelmeler yaptık. Sağlık evi 1986 yılında yapılmış ve 5 grup köye hizmet vermiş. Son yıllarda sağlık evine ebe gönderilmemesi nedeniyle bina atıl duruma düşmüş ve binanın atıl duruma gelemsi nedeniyle sağlık evine yeni bir ebe atanamamış. Bu nedenle Çulhalar Köyü Sağlıkevi’nin 2012 yılı yatırım programına alınmasının uygun olacağı görüşündeyiz” dedi.
Gündem maddesi hakkında açıklamaların yapılmasının ardından Çulhalar Köyü Sağlıkevinin 2012 yılı yatırım programına alınması oy birliği ile kabul edildi.
KÖY YOLLARINDA ÖNLEMLER ARTIRILIYOR
Akan Evren’in köy yollarıyla ilgili olarak verdiği önerge üzerine hazırlanan raporu okuyan Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı Ahmet Akşit de, “Aydın İl Özel İdaresine bağlı tüm köy yolarının Karayollarında olduğu gibi beyaz çizgiyle çizilmesi ve gerekli trafik işaretlerinin konması için Aydın İl Özel İdaresi 2012 analitik bütçesine gerekli ödeneğin konası talep edilmiştir. Talep üzerine Plan Bütçe ve Köye Yönelik Hizmetler Komisyonları olarak ortak bir çalışma yaptık. Özel İdare Yol ve Ulaşım Müdürlüğüne giderek Yol ve Ulaşım Müdürü Özay Özhan ile görüştük. Önergede talep edilen yol çizgisi ile tehlikeli olan yollara bariyer konmasını ekleyerek 2012 yılı Yol ve Ulaşım Müdürlüğü bütçesine 200 bin TL ödenek konulmasını uygun gördük” diye konuştu.
Gündem maddesi hakkında açıklamaların yapılmasının ardından köy yollarında gerekli önlemelerin alınması için Yol ve Ulaşım Müdürlüğü bütçesine 200 bin TL ödenek konulmasını oy birliği ile kabul edildi.