Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptığı açıklamada üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin Aydın"ı ihmal etmemesi gerektiğini söyledi.
Rektör Birincioğlu açıklamasında ünlü tarihçi Heredot ile Evliya Çelebi"nin Aydın hakkındaki "Gökyüzünün altındaki, yeryüzünün üstündeki en güzel yer", "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan şehir" sözlerini hatırlattı. Rektör Birincioğlu, öğrencilerden Aydın seçeneğinin kulağına küpe olmasını isterken; “Aydın"ın İzmir"e uzaklığı 110 kilometre. Aydın, büyükşehirin gürültüsünden ve sıkıntısından kaçınmak için,Büyükşehirlerin hizmetlerinden yararlanmak için ideal bir şehir.Aydın"ın İzmir ile bağlantısı İstanbul"daki bir yerden bir yere gidecek şehir içi mesafesi kadar. İzmir dışında çocuklarını okutacak veliler içinde en ideal yer Aydın ” dedi.
Açıklamasında, Aydın"ın turistik beldelere yakınlığından ve yeşil bitki örtüsünden söz eden Rektör Birincioğlu; “Aydın çok güzel bir bölge. İkli olarak mükemmel bir iklimi var. Kışın tek ceketle gezebiliyorsunuz. Kuşadası,Didim,Bodrum, Marmaris gibi turistik bölgeler Aydın"a yakın. Aydın"ın bitki örtüsünde yemyeşil zeytinlikler ve incir ağaçlar ıda ön plandadır. Aydınlılar için zeytin ve incir yetişen alan kutsal topraklar olarak görülür. Üniversite tercihi yapacak öğrenciler, Aydın seçeneğini unutmasınlar” diye konuştu.