HAS Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla yaptığı açıklamada, “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. 26 – 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında getirilen öneriyle 8 Mart oybirliğiyle dünya kadınlar günü kabul edildi. O günden bu yana da kadınların haklarının yılda bir kez hatırlandığı gün olarak kutlanmaktadır.Cumhuriyet'in ilanından sonra kadının toplumdaki konumu çizilmiş, erkek ile eşit sayılmıştır. Bu Anayasamızda da açıkça belirtilmiştir. Belirtilmiştir belirtilmesine de, gerçek yaşamda bu böylemidir. Tabi ki hayır. Her gün gazetelerden okuyor, ekranlardan onlarcasını üzüntü içerisinde seyrediyor, dinliyoruz. Ezilen, sömürülen, tacize uğrayan, dövülen ve hatta son dönemlerde son 10 yılda yüzde 1400 artış gösteren kadın cinayetlerini görüyoruz” diye konuştu.
HAS Parti’nin kadına yönelik politikalarına da değinen Uğur, “Kadına yönelik her türlü şiddete hayır diyoruz. Yaşamın her alanında kadının sömürülmesine hayır diyoruz. Eğitim haklarının ve seçilme haklarının sınırlanmasına hayır diyoruz. Sadece erkek ile kadın eşitsizliği bağlamında değil, başörtülü-başörtüsüz tüm kadınlarımız için ayrım gözetmeksizin eşitlik, özgülük ve adalet istiyoruz.
Olgusuyla mutlu bir toplum ve güzel bir gelecek için siyaset yapıyoruz. Kadınımızın özlenen, hedeflenen, olması gereken yerde olması için artık kadın-erkek hepimiz Karşı karşıya değil Yan yana Eşit ve özgür bir mücadeleye hız vermeliyiz. Bunun için tüm kadınlarımız HAS Parti’de siyaset yapmaya çağırıyoruz. Barış için İnsana İnsanımıza yakışan güzelim bir dünya ve gelecek için Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyoruz” diye konuştu.