Kurtlar Vadisi"nin unutulmaz dizi müzik yapımcısı olarak üne kavuşan Kırdar"ın Aydınlı olması dolayısıyla seçildiği bildirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 09.09.09 günü kutlamalarına sadece Aydın merkez değil, bütün ilçelerin destek vermesini beklediklerini söyledi. Bin yılda bir gelen Aydınlılar gününü unutulmaz bir şekilde kutlanacaksa buna bütün Aydınlıların iştirak etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Çerçioğlu, “09.09.09 günü için şimdilik kesin olarak Gökhan Kırdar sahne alacak. Çeşitli halk oyunları sergilenecek. THK ile anlaştık. Paraşütle atlamalar yapılacak. Kutlamalar için yeni öneriler bekliyoruz. Fakat 09.09.09 tarihinin Ramazan ayı içerisine denk gelmesi dolayısıyla kutlama programında ince rötuşlar yapmamız gerekiyor. Bu kutlamalara sadece Aydın Belediyesi olarak değil, bütün ilçe belediyeleriyle yapmak istiyoruz. Çünkü bugün sadece Aydın Merkezin değil, bütün Aydınlıların günü olacak” şeklinde konuştu.
09.09.09 günü ücretsiz halk konserinin yanı sıra Türkiye"de adını duyurmuş ünlü Aydınlıların kente davet edilerek çeşitli programların düzenleneceği bildirildi.