Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Soma’da yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden maden şehitleri anısına Aydın merkez Efeler ilçesi Beycami önü, 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi sitesi olmak üzere üç ayrı noktada lokma döktürdü. Beycami önündeki etkinliğe AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, AYESOB Başkan Vekili-Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, AYESOB Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Büyük ilgi gören etkinlikte döktürülen lokmalar, binlerce vatandaşa ikram edildi.

Maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dileyen AYESOB Başkan Vekili Semih Özmeriç, “13 Mayıs günü Soma’da yaşanan maden faciası hepimizi çok üzdü. Yaşananları ve içeriden sağ kurtulanların anlattıklarını basından okuyunca yaşanan felaketin boyutunu daha iyi anladık. İnşallah bir daha böyle acı yaşanmaz. Kazada elimizden dua etmekten başka bir şey gelmedi. AYESOB, olarak bugün başta maden şehitlerimiz olmak üzere tüm ölmüşlerimizin ruhları için üç ayrı noktada lokma döktürüyoruz. Soma’da büyük biz acı yaşadık. Allah bize böyle acıları bir daha yaşatmasın” dedi.

“ESNAFIN GÖNLÜ DE SOFRASI DA AÇIKTIR”
Esnaflar olarak paylaşmayı sevdiklerine işaret eden Özmeriç, “Dün gece Miraç Kandilini kutladık. Üç Aylar gibi mübarek bir iklimin içerisinde bulunuyoruz. Esnaflar olarak, halkın içerisinden gelen kişileriz. Bu nedenle paylaşmayı bilir ve severiz. Esnafın gönlü de sofrası da açıktır. İçerisinde bulunduğumuz manevi ortamda böyle bir etkinlik düzenleyerek hem Ahi Evran geleneğini yaşatmak hem de güzellikleri halkımızla birlikte yaşamak istedik” diye konuştu.

aydin-esnafindan-maden-sehitleri-icin-lokma-hayri2.jpg

aydin-esnafindan-maden-sehitleri-icin-lokma-hayri1.jpg