Aydın Marangozlar Odası Başkanı ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Algün, Aydem Elektrik Dağıtım Şirketi’nin faturalara hayali açma kesme bedeli uyguladığını iddia ederek vatandaşların duyarlı ve dikkatli olmasını tavsiye etti. 

Mübarek Ramazan ayında vatandaştan bu şekilde haksız para tahsil edilmesine üzücü bulduklarını belirten Algün, “Herkes faturasını kontrol etsin. Maalesef 30 TL gecikmiş faturaya açma kesme yapılmadığı halde 17 TL açma-kesme bedeli ekleyen bir zihniyet ile halkın cebindeki para adeta gasp edilmek isteniyor” dedi. 

Konuyla ilgili basına açıklaması yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Özellikle sanayide ve dar gelirli ailelerde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle gününde ödenemeyen faturalardan dolayı hepimizin bildiği üzere kesme ihbarnamesi bırakılmaktadır. Verilen süre içinde ödeyemeyen veya unutan esnaf ve sanatkârlarımıza ‘Elektriği kesmeye geldim’ diyen görevliye esnaf ve sanatkârlarımız ‘Tamam siz geldiniz ama ben gider borcumu hemen yatırırım’ diyor ve yatırıyor. Bir sonraki fatura eline geçtiğinde şaşırıyor çünkü elektrikler kesilmiş gibi işlem yaparak 17 lira açma kesme parası alınıyor. Fatura bedeli 30- 100 lira aralığında olan faturalara eklenen bu paralar akıl almaz paralardır. 50 liralık bir borca eklenecek 17 liralık açma kesme parasını hiçbir şekilde izah edemezsiniz” dedi.

“GECİKMEDEN DOLAYI GELEN GÖREVLİYİ İŞ YERİNE SOKMAYIN”
Kurumun, açma kesme yapmamasına rağmen faturaya yansıttığı 17 TL’lik açma kesme bedeli kadar, halkı cahil yerine koyup istediğini istediği şekilde uygulamasının da ağır bir durum olduğunu belirten Algün, “Kurumun amacı üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek midir? Eğer yetkililerin bu durumdan haberdar ise yapılan bu uygulama yasal mıdır? Bu ve benzeri durumu yaşayan esnaf ve sanatkârlarımız bundan böyle gecikmeden dolayı işyerine gelen görevliyi dükkanına sokmasın. Eğer dükkana girer saatin önünde bir şeyle yaparsa bilin ki size de aynı muamele yapılacaktır. Siyasetçilerimize rica ediyoruz. Ne olur bu saçmalığa bir düzenleme yapın ki insanlar zaten ödeyemedikleri faturalarına neredeyse yüzde 50 gibi bir fark ödemesinler” diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!