Birçok kişi yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle şehri terk etmek zorunda kalsa da Aydın’a has kavurucu sıcaklar turizmin yanı sıra kuru gıda sektöründe de binlerce kişiye ekmek kapısı oluyor.

Başta Nazilli olmak üzere, Aydın merkez ve pek çok ilçede kurutulan sebze ve meyvelerin daha dayanıklı olduğunu belirten vatandaşlar, çalışan kadınların ve yurtdışındaki gurbetçilerin kışlık yiyeceklerini Aydın’dan temin ettiklerini belirttiler.

Aydın ve ilçelerindeki pek çok esnafın kurutulmuş gıda da sattığını özellikle, patlıcan, biber, bamya gibi sebze kurutmalarının çok büyük ilgi gördüğünü belirten Murat Karakaval, Aydın güneşinde kuruyan sebze ve meyvelerin yerel ekonomiyi ciddi katkı sağladığını belirtti. Aydın’da üretilen pek çok ürünün kurutularak kışa hazırlandığını ve yıl boyunca özel bir saklamaya tabi tutulmaksızın bu ürünlerin bozulmadan özelliğini koruduğunu belirten Murat Karakaval, “Yaz tatili dolayısıyla Aydın’a gelen pek çok gurbetçi, kışlık yiyeceğini Aydın’dan alarak Avrupa ülkelerine dönüyor. Bunun yanında eskiden her kadın yazın kışlık yiyeceğini hazırlardı. Kadınların iş hayatına atılması ile birlikte kışlık yiyecek hazırlama işi de ayrı bir sektör oldu. Şu anda Aydın’da yüzlerce kişi güneşte kuruttuğu gıdaları satarak para kazanıyor” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png