Havutlu Köyü Derneği tarafından düzenlenen 11. yörük şöleni Isparta Eğirdir İlçesi Havutlu Köyü Ağlan Yaylasında yapıldı. 2 gün süren şenlikte Yörükler Ağlan Yaylasında doyasıya eğlendi. Havutlu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen şenliklerde asırlar önceki Yörük yaşantısı canlandırıldı.

Ölmüşlerin ruhuna hatim ve mevlit okutularak başlanan şenlikte temsili olarak ulaşım deve ve atlarla yapılırken, gelen misafirlere de geleneksel Yörük yemekleri ikram edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Aydın Yenipazar Efeleri gösteri yapıp Isparta mehteran takımı da konser verdi.
Yörüklerin halk oyunları gösterisinin ardından temsili yörük göçü, eşek yarışı ve çeşitli yarışmalar yapıldı.
Dernek Başkanı Yaşar Soyçiçek geleneksel olarak bu yıl 11.’si düzenlenen şenliğe katılan herkese teşekkür ederek “150 yıl önce Karaçakal Yörükleri Isparta Havutlu köyüne yerleşmişlerdir. Bugün nüfusumuz Karaçakal Yörükleri olarak üçbini bulmuştur. Şenliğimizin amacı gelecek nesillerdeki çocuklarımıza atalarımızın yaşamış olduğu örf ve adetleri öğretmektir” dedi.

Şenlikte Yörük çadırları, kirman çeviren Yörük kadınları, deve ile yolculuk yapan Yörük kızları ve geleneksel göç yoğun ilgi gördü.

EŞEK YARIŞI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ 
Şenlik kapsamında düzenlenen eşek yarışları ise hem izleyenler hem de yarışmaya katılanlar açısından yoğun ilgi gördü. Yörük boylarının delikanlı gençleri bir yandan çıplak eşek sürerek parkuru en kısa sürede tamamlamaya gayret ederken bir yandan da binicilikteki maharetlerini gösterdiler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!

2-168.jpg3-063.jpg