Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı ile Güven Hastanesi sahipleri Dr. Aysun-Dr. Ahmet Küçükel adına çocukları Nüket ve Banu Küçükel tarafından Fırat Üniversitesi'ne yaptırılan İlahiyat Fakültesi'nin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, eski bakanlar Mehmet Aydın, Recai Kutan, Atilla Koç, Hikmet Sami Türk ve Muhammet Kelleci ile pek çok bürokrat katıldı.

Bülent Arınç, "37 yıl olmuş bu üniversite kurulalı. İlahiyat Fakültesi de neredeyse 20 yılı bulmuş. İlahiyat Fakültesi şu anda YÖK'ün en çok açılmasına karar verdiği fakültelerden birisidir. En son bir karar da Manisa Celal Bayar Üniversitesi için oldu. İhtiyaç var, arzu ediliyor ve ilahiyat fakültelerinin sayısı çoğalıyor, görebildiğim kadarıyla. İyi bir din eğitimi almanın, yani dini asli kaynaklarından öğrenmenin, aydın bir din adamı yetiştirmenin ülkeye çok faydalı olacağına inanıyorum. Fırat Üniversitesi de bütün üniversitelerimiz de bu vazifeyi bihakkın yerine getireceklerdir. Demek ki barakada yapılan bir eğitimden bu muhteşem fakülteye kavuşmuş oluyor, isimleriyle birlikte inşallah çok güzel, çok büyük, çok hayırlı hizmetler yapacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından İlahiyat Fakültesi'nin yeni binasını hizmete açtı ve derslikleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
AA